Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο από τη στιγμή της ανάσυρσης της διαλυμένης βάρκας από το σημείο της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Πόρτο Χέλι. 

Ads

Οι εικόνες από το κατεστραμμένο αλιευτικό, στο βίντεο του Open, είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας της σύγκρουσης με το φουσκωτό καθώς φαίνεται να διασώθηκε μόνο το πίσω μέρος της ξύλινης βάρκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξύλινο σκάφος κόπηκε στα δύο καθώς πέρασε από πάνω του το φουσκωτό με ταχύτητα που ξεπερνούσε τους 40 κόμβους. Η βάρκα ανασύρθηκε από βάθος 45 μέτρων. 

Υπενθυμίζεται ότι επέβαιναν δυο αδέλφια. Οι δυο άντρες πέθαναν ακαριαία ενώ η γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος οδηγός του ταχύπλοου

Ads

Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος Γάλλος οδηγός του ταχύπλοου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 44χρονος που κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον Γάλλο.

Σημειώνεται πως το δείγμα ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο λιμενικών είχε μεταβεί στις Σπέτσες όπου είχαν δειπνήσει οι 11 Γάλλοι (10 φιλοξενούμενοι του χειριστή) που επέβαιναν στο σκάφος προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε υπάρξει κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Μαρτυρίες 

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Να σας πω λεπτομέρειες το τι χτυπήματα είχαν οι άνθρωποι, είναι μακάβριο. Ειλικρινά σας μιλάω, είναι μακάβριο». Ακόμη ο δύτης ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 44χρονος Γάλλος χειριστής κινούταν με μεγάλη ταχύτητα στην θαλάσσια περιοχή. 

«Ακριβώς πριν τρεις μέρες. Υπάρχει ένας δίαυλος, υπάρχει στην κοιλάδα ένα νησί, με τη στεριά, υπάρχει ένας δίαυλος εκεί. Ο συγκεκριμένος το πήγαινε πάσα δύναμη εκεί πέρα, που υπάρχουν βαρκάκια μικρά, που ψαρεύουν, που πιάνουν χταπόδια» είπε και πρόσθεσε ότι παραλίγο να πέσει και ο ίδιος θύμα του Γάλλου χειριστή. «Ξέρω ότι δημιούργησε πρόβλημα, ξέρω ότι πήγε να πέσει πάνω μου. Δηλαδή είχα την κόρη μου και το παιδάκι μου λέει που πάει ο β…». 

Σύμφωνα με τον δύτη ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου «κοίταξε να αποφύγει το Λιμεναρχείο, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο, κοίταξε να αποφύγει τα νόμιμα για να τον υποστηρίξει ο δικηγόρος του».

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Σπετσών Βασίλης Καρδιασμένος δήλωσε: «Εγώ ξέρω το σκάφος του, ένα μαύρο σκάφος, το οποίο όταν αναπτύσσει ταχύτητα 40 και 45 μίλια σηκώνεται η πλώρη του το μπροστινό μέρος του σκάφους και δεν έχει όραση καλή δεν μπορεί να δει μπροστά του το βράδυ».