Δημιουργίες μεγάλων κλασικών συνθετών θα συνοδεύουν στο εξής τις μετακινήσεις των επιβατών στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1, 2 και 3 του μετρό ξεκίνησε η μετάδοση κλασικής μουσικής.

Ads

Στο πλαίσιο αυτό, μεταδίδονται ήδη περισσότερα από 580 έργα μεγάλων συνθετών, μεταξύ των οποίων οι Vivaldi, Chopin, Bach, Mozart, Beethoven και Liszt, ενώ σύντομα το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με συνθέσεις και άλλων κλασικών δημιουργών.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια της ΣΤΑΣΥ να μετατραπούν οι σταθμοί του δικτύου της σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού, τρία μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα δώσουν τις επόμενες ημέρες ισάριθμες συναυλίες σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό.

image

Ads

Και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο μετρό

Πρώτη είναι η συναυλία που θα δώσει το Metallon – Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών (Παναγιώτης Καίσαρης- τρομπέτα, Γιάννης  Καραμπέτσος-τρομπέτα, Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι, Κώστας Σίσκος-κόρνο, Γιώργος Ραράκος- τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά) αυτό το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο σταθμό «Ομόνοια».

Κι ακολουθούν συναυλίες από α)  το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος- φαγκότο) το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 13.00 στο σταθμό «Πειραιάς»  και το Τρίο εγχόρδων με φλάουτο (Φρανκ Γιάρκε-φλάουτο, Χριστόφορος Καραθανάσης-βιολί, Μάνος Γουβέλης- βιόλα, Χριστίνα Κούτρου-βιολοντσέλο) το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 13.00, στο σταθμό «Σύνταγμα».