Στενεύει ο κλοιός για τον 37χρονο ιερέα από τα Κάτω Πατήσια, καθώς λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών που κατέθεσε η 17χρονη μαθήτρια για τη φρίκη που έζησε στα χέρια του πνευματικού της και νέες καταγγελίες έρχονται στο φως και διερευνώνται από τις Αρχές. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία κατήγγειλε ότι ο ιερέας τής έκανε χυδαίες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης, λέγοντάς της μεταξύ άλλων πως «είμαστε στον Οίκο του Θεού και πρέπει να είμαστε γυμνοί». 

Ads

Οι νέες καταγγελίες

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του κοριτσιού, όπου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα φρικτά έζησε, αναφέροντας ότι βιάστηκε επανειλημμένα από το Νοέμβριο του 2019 έως τα μέσα του 2020, νέες καταγγελίες «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας.

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία και μιας δεύτερης κοπέλας, η οποία φέρεται να έπεσε κι εκείνη αρκετές φορές θύμα βιασμού από τον ιερέα ούσα ανήλικη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες η νέα καταγγελία ανήλικης μαθήτριας για τον συγκεκριμένο ιερέα θα γίνει γνωστή.

Την ίδια ώρα άλλη γυναίκα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star κατέθεσε τη δική της μαρτυρία, καταγγέλλοντας ότι ο ιερέας τις έκανε χυδαίες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης ενώ την παρενοχλούσε και με γραπτά μηνύματα.

Ads

«Ήθελα να μιλήσω με κάποιον πνευματικό, και μου σύστησαν τον συγκεκριμένο. Του είπα τα θέματα που με απασχολούσαν. Έδειχνε αδιάφορος, εστιαζε το βλέμμα του σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος του σώματος και με έφερε σε μεγάλη αμηχανία. Και αφού τελείωσα άρχισε να μου κάνει κάποιες ερωτήσεις που αφορούσαν τη σεξουαλική μου ζωή. Ποια στάση μου αρέσει, αν ο άνδρας μου με ικανοποιεί, αν θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό γιατί είμαστε στον Οίκο του Θεού και πρέπει να είμαστε γυμνοί. Η λέξη «γυμνοί» δεν ήταν με τη μεταφορική έννοια, αλλά να έρθω εγώ με τον ίδιο πιο κοντά, να αποκτήσω εμπιστοσύνη και να είμαι πιο άνετη μαζί του» είπε η καταγγέλλουσα.

«Αυτά έγιναν, δίπλα στον ιερό ναό, έχει ένα γραφείο, το εξομολογητήριο. Μου είπε ότι θα έπρεπε να είμαστε γυμνοί, είχα σοκαριστεί με τις ερωτήσεις. Δεν ήθελα να απαντήσω και με ρωτούσε γιατι είμαι τόσο σφιγμένη και μου είπε να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή που θα είμαι πιο έτοιμη γιατί αν δεν μπορώ να ακολουθήσω τους κανόνες και δεν δηλώνω υποταγή στον ίδιο, δεν θα μπορώ να είμαι πνευματικό παιδί του» πρόσθεσε η γυναίκα.

«Πήγα σε έναν άλλο πνευματικό και μου είπε ότι θα έπρεπε να δώσω το όνομα του εν λόγω ιερέα στην Εκκλησία. Με φόβισε λίγο αυτό. Λέω μπορεί να του βγήκε μόνο σε μένα. Περνάει κάποιος καιρός και μου στέλνει ένα γραπτό μήνυμα που έλεγε: “Μήπως το σκέφτηκες καλύτερα και θες να μιλήσουμε, να κλείσουμε ένα ραντεβού στο καινούργιο κτίριο να το δεις και βράδυ; Δεν θα είναι κανείς εκεί, έχω εγώ τα κλειδιά“» συνέχισε.

Όπως λέει η καταγγέλλουσα ο ιερέας της έστειλε μήνυμα αν θέλει να του στείλει μια γυμνή φωτογραφία «όπως τη γέννησε η μάνα της». Τότε θεώρησε ότι κάποιος της κάνει πλάκα και προσποιείται ότι είναι ο παπάς. «Είμαι σίγουρη ότι όταν γίνει η άρση απορρήτου, όλα αυτά τα μηνύματα μπορεί να τα επαναφέρει η αστυνομία» πρόσθεσε η γυναίκα.

«Αυτά έγιναν το 2021. Θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι πολλές και θα αρχίσουν να μιλάνε…».


 

Προκλητική υπερασπιστική γραμμή

«Κλειδί» στην υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει το κινητό του ιερέα, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ωστόσο η στάση του είναι επιεικώς προκλητική, αφού έφτασε να ισχυριστεί για το παιδί, ότι «ίσως να με είχε ερωτευτεί, όμως εγώ δεν ενέδωσα».

Προσβάλλοντας επιπλέον το κορίτσι, την οικογένειά του αλλά και τη συγκλονισμένη κοινή γνώμη ο ιερέας έκανε λόγο για οικονομική βοήθεια που προσέφερε στην οικογένεια από το φιλόπτωχο ταμείο και όταν αυτή διακόπηκε στο κορίτσι «μπήκε στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει».

Την ίδια ώρα θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι προκλητικές δηλώσεις αλλά και η αμετροεπής συμπεριφορά του συνηγόρου του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι οι καταγγελίες για βιασμό όταν δεν γίνονται έγκαιρα είναι άκυρες και παράλληλα δε διστάζει να εξαπολύσει ανοίκειες επιθέσεις και σε δημοσιογράφους και παρουσιαστές όπως στους Γιώργο Παπαδάκη και Φαίη Σκορδά.

Η κόλαση που ζούσε το κορίτσι

Όπως φέρεται να κατέθεσε η μητέρα της, «της αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019, που ο κατηγορούμενος την εξανάγκασε πρώτη φορά σε πεολειχία, μέσα στο όχημά του, στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2020, την εξανάγκασε σε ολοκληρωμένη συνουσία και παρά φύσει ασέλγεια μέσα στο χώρο του κατηχητικού της ενορίας όπου λειτουργεί, ενώ συνέχισε και έπειτα να προβαίνει στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος της, με τελευταία φορά τον Μάιο του 2020, που η κόρη της σταμάτησε να πηγαίνει στο κατηχητικό, χωρίς να αναφέρει το λόγο», όπως αναφέρουν πληροφορίες από το dikastiko.gr, το οποίο έφερε στο φως αποσπάσματα της δικογραφίας.

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε η ανήλικη στην κατάθεσή της, αναφέροντας πως το σχολικό έτος 2018- 2019 ξεκίνησε να πηγαίνει κάθε Κυριακή στο κατηχητικό της ενορίας της, όπου κατηχούσε ο κατηγορούμενος και στον οποίο ξεκίνησε την επόμενη σχολική χρονιά (2019- 2020) να εξομολογείται.

Όπως είπε η ανήλικη, «στο πλαίσιο της εξομολόγησης εντός του χώρου του ανωτέρω ναού, ο κατηγορούμενος της έθετε ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, στις οποίες αυτή δεν επιθυμούσε να απαντήσει, καθώς ένιωθε άβολα και ο κατηγορούμενος επέμενε λέγοντας της ότι αυτός είναι ο Πνευματικός της και θα πρέπει να τον έχει σαν Θεό της και να είναι τα πάντα για αυτήν, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο υπακοή».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Στο πλαίσιο της εξομολόγησης το Νοέμβριο του 2019, ο κατηγορούμενος της είπε ότι θα παίξουνε ένα «παιχνίδι», το οποίο αποτελείται από δέκα βήματα, και με πρόφαση αυτό πήρε το χέρι της και το ακούμπησε στο γεννητικό του μόριο. Η πράξη του αυτή της προκάλεσε έντονο φόβο, με αποτέλεσμα να τρέμει και να μην μπορεί να αντιδράσει, αλλά ο κατηγορούμενος συνέχιζε να τοποθετεί το χέρι της στο μόριο του, λέγοντας της ότι αυτή θα είναι η κρυφή τους σχέση και να μην πει τίποτα σε κανέναν, διότι θα κινδύνευε».

«Ακολούθως, λόγω πίεσης που δεχόταν από συχνά τηλεφωνήματα του κατηγορουμένου, μετέβη εκ νέου για εξομολόγηση. Ο κατηγορούμενος τότε της ανέφερε ότι θα προχωρήσουν στα επόμενα στάδια του «παιχνιδιού» και συγκεκριμένα λέγοντας της ότι θα εξερευνήσει το σώμα της, ως Πνευματικός της, την άγγιξε στο στήθος της μέσα από τα εσώρουχά της, πράξη που την έκανε να νιώσει άβολα και του το είπε. Παρόλα αυτά, ο κατηγορούμενος συνέχισε και την εξανάγκασε σε πεολειχία, λέγοντας της ότι δε θα της επιτρέψει να φύγει διαφορετικά», πρόσθεσε η ανήλικη.

Όπως εξήγησε ο κοπέλα, «τον Δεκέμβριο του 2019, ο κατηγορούμενος της ζήτησε να μεταβούν στο νέο χώρο όπου θα στεγαζόταν το κατηχητικό της ενορίας του, καθώς γνώριζε κάποια πράγματα για τους υπολογιστές και θα χρειαζόταν τη βοήθειά της, και η ίδια το δέχτηκε.

Αφού συναντήθηκαν και επιβιβάστηκε στο όχημά του, ξεκίνησε να της κάνει και πάλι ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, ενώ ξαφνικά άλλαξε την πορεία του οχήματός του και την οδήγησε σε ερημικό στενό στην περιοχή. Εκεί, εντός του αυτοκινήτου την ακινητοποίησε με τη χρήση σωματικής βίας και αρχικά την εξανάγκασε σε πεολειχία».

«Στη συνέχεια της ζήτησε να προβούν και σε ολοκληρωμένη συνουσία, πλην όμως του δήλωσε ότι ήταν αδιάθετη και του ζήτησε να σταματήσει και να αποχωρήσουν από εκεί. Ο κατηγορούμενος το αρνήθηκε και την εξανάγκασε σε παρά φύσει ασέλγεια και αφού εκσπερμάτισε, την επέστρεψε με το αυτοκίνητό του στην οικία της, λέγοντάς της ότι θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για το νεότερο ραντεβού τους, διότι δεν είχαν ολοκληρώσει τα βήματα του «παιχνιδιού» τους και έχουν ήδη καθυστερήσει. Έκτοτε σταμάτησε να πηγαίνει στο κατηχητικό, αποφεύγοντας τον», σημείωσε η κοπέλα.