Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα οι τέσσερις από τους πέντε νέους συλληφθέντες για τη δυσώδη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Ads

Ελέυθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πέμπτος συλληφθέντας, ένας 23χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 5.000 ευρώ και ο περιοριστικό όρος της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι ένας 65χρονος δερματολόγος-αφροδισιολόγος που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη στο ιατρείο του. Τη γνώρισε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat, στην οποία είχε δημιουργήσει προφίλ για λογαριασμό της 12χρονης ο επίσης προφυλακισθείς παιδεραστής Ηλίας Μίχος.

Μέσω της ίδιας εφαρμοφής και του λογαριασμού που είχε διατηρούσε ο Ηλίας Μίχος, ήρθαν σε επαφή με την ανήλικη άλλοι δύο από τους προφυλακισθέντες: ένας 49χρονος οδηγός φορτηγών, άγαμος, και ένας 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας δύο παιδιών. Και οι δύο είναι Ελληνες και συνελήφθησαν σε Σπάτα και Πειραιά. Τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν στην αρχική δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων καθώς εντοπίστηκαν μηνύματα και συνομιλίες τους με τη 12χρονη.

Ads

Ο τέταρτος που οδηγήθηκε στη φυλακή είναι 50χρονος Πακιστανός, ιδιοκτήτης καταστήματος με κινητά τηλέφωνα, με τον οποίο ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είχε διά ζώσης επαφή.

Για την πολύκροτη υπόθεση έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι συνολικά 11 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του κοριτσιού, ενώ σε δύο ανέρχονται οι κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.