Η 20χρονη αθλήτρια που καταγγέλει ότι έπεσε θύμα βιασμού , όταν ήταν 11 χρονών, από  προπονητή της ιστιοπλοΐας, κατέθεσε, σχετικά με την υπόθεση, στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου (23/01), υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και την οικογένεια της, από τον 38χρονο άνδρα, ώστε να μη μιλήσει για τα όσα συνέβησαν.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως, η κατάθεση που έδωσε η αθλήτρια, στον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο,  αποτέλεσε το υλικό για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του προπονητή από την αρμοδία ανακρίτρια.

«Καμία συναίνεση, καθαρός βιασμός» φέρεται να δηλώνει μάλιστα η 20χρονη, η οποία καταγγέλει επίσης, πως το 2013 μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του ομίλου ιστιοπλοΐας του τόπου κατοικίας της, κατέφυγαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν όσα βίωνε το παιδί από διετίας.

Όμως εκεί, ο διοικητής του τμήματος, τους συνέστησε να μην μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων, που θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ψυχικά πολύ περισσότερο το κορίτσι.

Ads

Μετά ωστόσο από αυτό, σύμφωνα με την αθλήτρια, ο προπονητής απολύθηκε από τον όμιλο και έφυγε από την πόλη.

Έκτοτε, η αθλήτρια δεν είχε μιλήσει ξανά για τον βιασμό της, μέχρι που είδε την Σοφία Μπεκατώρου να καταγγέλει όσα βίωσε ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας. 

Τότε, όπως η ίδια αναφέρει, επικοινώνησε με την ολυμπιονίκη και συναντήθηκαν. Στην συνάντησή τους, ήταν, που η 20χρονη αποφάσισε να μιλήσει και αυτή για την σεξουαλική βία που έχει υποστεί και επέτρεψε στην κ. Μπεκατώρου να αναφερθεί στην περίπτωσή της όταν θα πήγαινε να καταθέσει στον κ. Στεφανάτο, όπως και έγινε.

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως, προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης ζήτησε και έλαβε  , ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό της αθλήτριας, ο οποίος, φεύγοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο κατηγορούμενος δήλωσε «κάντε υπομονή να μάθετε και την υπόλοιπη αλήθεια».

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος δεν αποδέχεται τον όρο «βιασμός», παρά το γεγονός πως, παραδέχτηκε τη σεξουαλική επαφή με την ανήλικη, υποστηρίζοντας, ότι είχε σχέση με την 11χρονη και πως σκόπευε να την παντρευτεί και να κάνει μαζί της οικογένεια.

Από την πλευρά της, η 20χρονη αθλήτρια, έκανε λόγο για «βιασμό με όλο το νόημα», ενώ , επίσης, διέψευσε, τον προπονητή που ισχυρίζεται πως όσα έγιναν, ήταν σε χρόνο μεταγενέστερο και όχι όταν το θύμα ήταν 11 χρονών, καθώς, όπως τονίζει η αθλήτρια, όταν ο προπονητής απομακρύνθηκε από τον όμιλο, η ίδια ήταν μόλις 14 χρονών, και επομένως ό,τι της συνέβη ήταν σε πολύ προγενέστερο χρόνο.

Τέλος, σε βάρος του 38χρονου, μετά τη λήψη των καταθέσεων φέρεται να εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, που αφορά τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρηση σε ασέλγεια.