Με στόχο να βιάσει και να σκοτώσει, βγήκε με το αυτοκίνητό του, την μοιραία εκείνη ημέρα, ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον. Όπως ο ίδιος ομολόγησε κυνικά, θα το έκανε σε όποια γυναίκα έβρισκε μπροστά του. Αυτή τελικά ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος, την οποία πέτυχε να κάνει τζόκινγκ στο δρόμο.

Ads

Ο 27χρονος αγρότης τη χτύπησε με το αυτοκίνητο και κατόπιν την έκλεισε στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου με σκοπό να τη μεταφέρει σε άλλο σημείο. Τελικά τη βίασε πριν την σκοτώσει ενώ νωρίτερα την είχε μαχαιρώσει, προκειμένου να σταματήσει να φωνάζει, ώστε να μην την ακούσει κάποιος περαστικός. Τελικά εγκατέλειψε τη σορό της Σούζαν Ίτον στο γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και βρέθηκε. 

Το προφίλ του δράστη

Η τοπική κοινωνία τον χαρακτηρίζει ως έναν άνθρωπο εσωστρεφή, που δεν είχε φιλίες και που δεν είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις στο Καστέλλι Κισσάμου, όπου διέμενε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. 

Ads

Στο Μάλεμε πολλοί μιλάνε για έναν άνθρωπο επιθετικό, ενώ, ταυτόχρονα, η ιστοσελίδα του στο Facebook, την οποία έσπευσε να κατεβάσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, φιλοξενούσε φωτογραφίες που φανέρωναν έναν άνθρωπο που είχε εμμονές.

Την Τρίτη στη διάρκεια της παρουσίας του στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν απολύτως ήρεμος, ατάραχος, δεν μίλησε καθόλου και δεν υπήρχε κανένας στο πλευρό του, ούτε καν δικηγόρος. Την Παρασκευή αναμένεται η απολογία του, ενώ ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και βιασμό.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, μετά την ομολογία του, τον οδήγησαν στον τόπο του εγκλήματος, τόσο στο σημείο που χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο, όσο και στο τούνελ για να πάρουν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που είχαν.

Ο 27χρονος δεν αποκλείεται να έχει κάνει άλλες δύο απόπειρες στο παρελθόν, καθώς δύο γυναίκες ανέφεραν ότι ένας οδηγός με λευκό αυτοκίνητο τις είχε χτυπήσει και τις κυνηγούσε, με την μία από αυτές, από την Λιθουανία, να αναφέρει πως της επιτέθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ, όπως ακριβώς και στη περίπτωση της 60χρονης Αμερικανίδας.