Την ετοιμότητα του Βερολίνου να συμμετάσχει σε συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το ενδεχόμενο κουρέματος δεν μπορεί να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ads

Όπως είπε μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, «το Βερολίνο είναι έτοιμο να μιλήσει για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, με τρόπους όπως η επιμήκυνση των χρόνων ωρίμανσης ή η άμβλυνση των όρων, αλλά ένα κούρεμα είναι εκτός συζήτησης».

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κοινή θέση για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία θα πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, υποβαθμίζοντας τις πληροφορίες για διάσταση απόψεων στους κόλπους της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

«Η γερμανική κυβέρνηση στο σύνολό της αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτύχει μία καλή συμφωνία. Υπάρχει μία εποικοδομητική προσέγγιση, μία προθυμία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, υπάρχει η παραδοχή ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι για την Γερμανία είναι σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας.

Ads