Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ δήλωσε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση Μέρκελ δεν ζήτησε ποτέ «δημιουργική ασάφεια» σε ό,τι αφορά την συμφωνία της Ελλάδας και επανέλαβε ότι η Αθήνα θα πρέπει να μείνει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στο επίπεδο του 4,5%.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, το Βερολίνο εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένο από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. «Δεν υπήρξε καμία μυστική συνεννόηση στο Eurogroup ούτε για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων ούτε για το πρωτογενές πλεόνασμα», είπε η Μ. Κοτέ, αλλά σημείωσε ότι «για το 2015 το Eurogroup αποφάσισε να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές περιστάσεις».

Κληθείσα, εξάλλου, να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη για τον ρόλο της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και για τα όσα είπε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Μ. Κοτέ αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «ζητούμενο τώρα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης δια της συγκεκριμένης πολιτικής».