Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα η 29χρονη μητέρα του βρέφους στη Βέροια και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών.

Ads

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα το έσωζα» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία της, καθώς σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, ότι θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με δόλο σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, καθώς και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Όπως ισχυρίζεται, η 29χρονη έχει ψυχολογικά προβλήματα με την ίδια ωστόσο να αρνείται ακόμα και αυτά και να δηλώνει ότι δεν το σκότωσε εκείνη. Σε δηλώσεις του ο κ. Μπιδέρης έχει επίσης υποστηρίξει ότι η εντολέας του «δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από την δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο». 

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η 29χρονη επέστρεψε την Πρωτοχρονιά, χωρίς το μωρό, στο σπίτι που έμενε με την μητέρα και τον παππού της σε χωριό κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Όταν τη ρώτησαν που βρίσκεται το βρέφος φέρεται να μην πήραν απάντηση και αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία.

Ads

Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το 11 μηνών κοριτσάκι νεκρό, σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα.

Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς της

Ο παππούς της κατηγορούμενης κατηγορεί τους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας για ελλιπή φροντίδα, λέγοντας ότι όντως την παρακολουθούσε κοινωνική λειτουργός αλλά όχι στη συχνότητα που θα έπρεπε.

«Ποιοι κοινωνικοί λειτουργοί; Από τον Αύγουστο είχανε να έρθουνε εδώ; Γιατί δεν ξέρανε; Γνωρίζανε την περίπτωση το παιδιού. Μας λέγανε θα ερχόμαστε κάθε μήνα, μία ή δύο φορές, αλλά ούτε καν πατήσανε, εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς» δήλωσε ο παππούς της 29χρονης.

Το ίδιο επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο αδερφός της 29χρονης, λέγοντας ότι σπάνια ερχόταν η κοινωνική λειτουργός για να διαπιστώσει αν μπορεί να φροντίσει το παιδί και πως δεν έκανε άλλη επίσκεψη άπω τον περασμένο Αύγουστο.