Μια ακόμη αντιπροσφυγική αθλιότητα η οποία θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες δυσάρεστες συνέπειες για όλη την περιοχή έλαβε χώρα λίγα μέτρα από το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, όπου εντοπίστηκε πριονισμένη κολόνα  της ΔΕΗ.

Ads

Όπως αναφέρει το verianet.gr μόνο χάρις στη λειτουργία του αυτόματου συστήματος διακοπής ηλεκτροδότησης δεν συνέβησαν τα χειρότερα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση και έντονη ανησυχία όταν διαπιστώθηκε ότι κολόνα του δικτύου της ΔΕΗ ήταν πριονισμένη και κομμένη με τα  καλώδια επάνω στο δρόμο.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ όπως και αστυνομία. Διαπιστώθηκε ότι πέρα από την κολόνα που είναι πριονισμένη και πεσμένη στο έδαφος, σε άλλες δυο κολόνες επιχειρήθηκε το κόψιμό τους σε βαθμό που όπως ανέφεραν η μία είναι κομμένη κατά το μισό και η άλλη φέρει εμφανή σημάδια πριονίσματος.

Ads

Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως ανέφεραν άνθρωποι  της αρμόδιας υπηρεσίας, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διακοπή ηλεκτροδότησης του κυκλώματος ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα γυμνά καλώδια που βρίσκονται κομμένα στο σημείο.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για δολιοφθορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με στόχο το συγκεκριμένο χώρο καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κέντρο φιλοξενίας.