Η 29χρονη μητέρα από τη Βέροια άλλαξε τους μέχρι πρότινος ισχυρισμούς της κατά τη σημερινή αναπαράσταση του θανάτου του 11μηνου βρέφους στο φράγμα του Αλιάκμονα και -σύμφωνα με πληροφορίες- υποστήριξε ότι η ίδια πέταξε το παιδί στο νερό. 

Ads

Στην απολογία της ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα την Τετάρτη (4/1) η 29χρονη μητέρα είχε αρνηθεί την ανθρωποκτονία με δόλο του παιδιού της, υποστηρίζοντας ότι εκείνο  διέφυγε της προσοχής της και έπεσε στο νερό και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Μόλις έφτασε στο σημείο της αναπαράστασης δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει την κατάθεσή της και ομολόγησε ότι πέταξε το παιδί της στο ποτάμι ισχυριζόμενη παράλληλα ότι το βρέφος είναι ακόμη ζωντανό. Βρισκόμενη προφανώς σε σύγχυση στη συνέχεια επέμεινε ότι το μωρό της ζει καθώς το πέταξε μακριά από εκεί που ισχυρίζονται ότι το βρήκαν.

Η αναπαράσταση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ διήρκεσε περίπου δύο ώρες. 

Ads

Ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης, δήλωσε ότι άλλαξαν πλέον τα δεδομένα και περιμένουν την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η 29χρονη επέστρεψε την Πρωτοχρονιά χωρίς το μωρό, στο σπίτι που έμενε με τη μητέρα και τον παππού της σε χωριό κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Όταν τη ρώτησαν που βρίσκεται το βρέφος φέρεται να μην πήραν απάντηση και αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το 11 μηνών κοριτσάκι νεκρό, σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα.