Συγκεντρώθηκαν για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να έρθουν στην πόλη τους, μόνο που ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί μεταφορά προσφύγων εκεί. Σταμάτησαν μάλιστα ένα λεωφορείο, μόνο που σε αυτό επέβαιναν ηλικιωμένες τουρίστριες που πήγαιναν για φαγητό. 

Ads

Κλιμακώνεται η ένταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου όλο και περισσότεροι… «αγανακτισμένοι» πολίτες στήνουν μπλόκα στα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά σε δομές φιλοξενίας της ενδωχώρας. 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι χθες 80-100 κάτοικοι της Νάουσας, ανάμεσα στους οποίους και «Μακεδονομάχοι», συγκεντρώθηκαν, γύρω στις 9.30 χθες το βράδυ, στη διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, ύστερα από ψεύτικη πληροφορία που κυκλοφόρησε και ανέφερε ότι καταφθάνουν λεωφορεία με πρόσφυγες. 

Οι συγκεντρωθέντες έμειναν στο σημείο έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου να επιδείξουν το αντιπροσφυγικό τους μένος. 

Ads

Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία από τη συγκέντρωση και έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες:

image

Η διαμαρτυρία  ακολουθεί μια σειρά αντιδράσεων που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες.

Ομάδα ακροδεξιών φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα έστησαν την Κυριακή μπλόκο σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες, στα Γιαννιτσά. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας ώστε το λεωφορείο να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του και αξίζει να σημειωθεί ότι αν και δεν έγινε καμία προσαγωγή, οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο απειλούσαν και με μηνύσεις.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό που σημειώθηκε και στα διόδια Στρυμονικού του νομού Σερρών, όπου επίσης μια ομάδα έστησε μπλόκο σε λεωφορείο που μετέφερε 18 πρόσφυγες, οικογένειες με παιδιά, οι οποίοι τελικά αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο του Σιδηρόκαστρου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όπου γνωστοί ακροδεξιοί της περιοχής περικύκλωσαν το πρώην νοσοκομείο «Παναγία», επειδή είχαν την πληροφορία ότι θα μεταφέρονταν εκεί πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοτικής αρχής Ναούσης, τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.