Αισιόδοξος όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση του ιδίου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ads

 
Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα των πλειστηριασμών και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) «ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση». Παράλληλα ανέφερε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει θέμα ομαδικών απολύσεων. «Ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση», επανέλαβε.

 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της πρότασης για εξεταστική για τα υποβρύχια, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Το όλο θέμα είναι κωμικό», ανέφερε.
 
Σχετικά με την ανακοίνωσή που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως απάντηση στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση της πρότασης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως πρόκειται για ένα «απολογητικό υπόμνημα» με το οποίο «ανοίγει άλλο μέτωπο καθώς υπερασπίζεται τους «οφσετάδες». «Απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα» συμπλήρωσε.