Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ads

«Η συζήτηση για την πρόταση μομφής είναι μία ευκαιρία να θέσουμε στον κ. Τσίπρα προσωπικά το ερώτημα γιατί αργεί τρεις εβδομάδες τώρα να υποβάλει την περιβόητη πρότασή του για την εξεταστική επιτροπή που έχει υποσχεθεί για την υπόθεση των ναυπηγείων; Τον περιμένουμε να έρθει στη βουλή, έχει να απαντήσει σε πολλές, πάρα πολλές ερωτήσεις για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

«Και ίσως έχει έρθει η στιγμή να ζητήσουμε μια άλλη εξεταστική επιτροπή για τις συνωμοσίες και τα δίκτυα συμφερόντων στα οποία μετέχουν πολιτικοί συσχετισμοί και πολιτικά πρόσωπα οι οποίοι επαγγέλλονται το νέο και υπηρετούν το παμπάλαιο στη χώρα μας», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ακόμη πως «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση».

Ads