Για «πράξη θεσμικά ακραία, θεσμικά αμήχανη, απεγνωσμένη και εθνικά ανεύθυνη», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε πως δεν ανήκει σε καμία ιδεολογική παράταξη και είναι απλά «ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ένα όχημα ευκαιρίας». Διαβάστε επίσης: Κόντρα Βενιζέλου – Κουβέλη περί Κεντροαριστεράς και πόλων

 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η πρόταση μομφής δεν είναι παρά μια πράξη «εθνικής ανευθυνότητας» καθώς κατατίθεται «την ώρα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, την ώρα που πάμε να επιβεβαιώσουμε την είσοδό μας στο τελικό στάδιο της εξόδου από το μνημόνιο έχουμε μία ακραία πράξη υπονόμευσης». Υποστήριξε επίσης πως πρόκειται για «υπονόμευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» διότι «υποβάλλεται λίγο πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας».
 
Μάλιστα συσχέτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή αναφέροντας πως την ώρα που θα έπρεπε να υπάρχει συμπαράταξη του συνταγματικού τόξου έχουμε μία  πράξη που αντιπαρατάσσει το «ετερόκλητο αμάγαλμα» του αντιμνημονίου και έκανε λόγο για «ώσμωση εξ αντικειμένου με την Χρυσή Αυγή». Αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια που έχει προαναγγείλει πως θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Περιμένουμε 25 μέρες να την καταθέσετε», τόνισε και απευθυνόμενος προς το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «προειδοποιώ τον κατεξοχήν υπεύθυνό σας, τον κ. Τσίπρα, ότι η πράξη του συκοφάντη είναι πράξη άτιμη κατά το ποινικό δίκαιο. Να μιλήσουμε για εξυπηρέτηση συμφερόντων, για κίνητρα για το τι επιδιώκουν αυτοί που σας καθοδηγούν. Να δούμε πόσα απίδια έχει πιάσει ο σάκος».
 

 
Μάλιστα υποστήριξε πως «υπάρχουν άνθρωποι συνδεδεμένοι με πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα που κινούνται πολύ κοντά σας».«Ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε εμείς πρόταση για εξεταστική επιτροπή» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Για τα γεγονότα του Σαββάτου έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανέφερε ότι «και μόνο ότι οργανώθηκε με προϋποθέσεις τηλεοπτικής παραγωγής ένα σώου προκειμένου να βγει στα δελτία ειδήσεων 7.30 με 8.30, τα λέει όλα. Δεν είναι αυτή η δική μας αντίληψη για το ρόλο του βουλευτή». «Αν κάποιοι φαντασιώνονται ότι η πύλη του Πολυτεχνείου είναι το ίδιο με τα κάγκελα της ΕΡΤ πλανώνται πλάνη», πρόσθεσε.