Ενδεχομένως να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που δεν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ads

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε υποψηφιότητες εκτός πολιτικής, αλλά προερχόμενες από τον ακαδημαϊκό χώρο ή τον χώρο του πολιτισμού, κάτι που θα ήταν αντίθετο σε μία παράδοση δεκαετιών.

«Ο κατάλογος των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου είναι πολύ περιορισμένος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, χωρίς να αποκαλύψει ονόματα υποψηφίων διαδόχων του Καρόλου Παπούλια, του οποίου η πενταετής θητεία λήγει τον Μάρτιο. «Υπάρχουν κάποια σενάρια, αλλά είμαστε απολύτως ανοιχτοί» σχολίασε.

Μάλιστα εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές καθώς «η κοινή γνώμη…είναι κατά των πρόωρων εκλογών. Η μεγάλη πλειοψηφία καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη να προστατεύσουμε την πολιτική, κυβερνητική σταθερότητα» είπε σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να αρχίσουν τον Φεβρουάριο «ώστε να κατανοήσουν όλοι τη βαρύτητα τους ζητήματος αυτού».

Ads

«Η εθνικά ορθή επιλογή είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και να εκλέξουμε νέο πρόεδρο ως αποτέλεσμα μιας συναινετικής διαδικασίας» τόνισε.