«Αύριο λήγει και τυπικά η απόπειρα του ρεσάλτο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, αναφερόμενος στην αυριανή ψηφοφορία για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι τον διακρίνει πολιτικό θράσος. Τον Αλέξη Τσίπρα επέκρινε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τονίζοντας ότι είναι ευπρόσδεκτή η έστω και όψιμη ανησυχία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιμάκωση της βίας αλλά σημειώνοντας ότι πρώτα θα πρέπει να συμμορφώσει τα στελέχη του. 

Ads

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Με εντυπωσίασε το απίστευτο πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αντί να πάρει την πρωτοβουλία να αποσύρει την πρόταση που στρέφεται εναντίον μου και με στοχοποιεί, στο πλαίσιο της πολιτικής σκευωρίας, της οποίας είναι εμπνευστής και αυτουργός ο ίδιος σε πολύ μεγάλο βαθμό, είπε το αμίμητο ότι “ο κύριος Βενιζέλος αυτοενοχοποιείται”».


 
«Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει καμιά αίσθηση της λειτουργίας των θεσμών της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε:
 

«Αυτός που συκοφαντεί, συνωμοτεί, σκευωρεί και στρέφεται κατά ενός στόχου, κατηγορεί τον στόχο ότι αυτός αυτοενοχοποιείται».

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας να συμμορφώσει τα στελέχη του

Ads

Να συμμορφώσει πρώτα τα στελέχη του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας ευπρόσδεκτη την «έστω και όψιμη» ανησυχία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την κλιμάκωση της βίας.

«Εάν πραγματικά επιθυμεί τη ‘μέγιστη δυνατή καταδίκη’, ας φροντίσει πρώτα να συμμορφώσει τα στελέχη του, που με εμπρηστικές δηλώσεις συνεχίζουν να πυροδοτούν το πολιτικό κλίμα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμορφώσει πρώτα «τον αναρχικό βουλευτή που ακόμα διατηρεί στο κόμμα του, τα στελέχη και τη νεολαία του που καμαρώνουν για τα λοστάρια και τις μάσκες που διατηρούν στο σπίτι τους».