Την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σήμερα Παρασκευή. Στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ινδία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ads

 
«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Θα πρέπει όμως να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Σε οριστικοποίηση προσβλέπει και το IIF
 
Στην οριστικοποίηση του νέου δανειακού πακέτου της Ελλάδας, περιλαμβανομένου του PSI, στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη Τετάρτη προσβλέπει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).
 
«Χαιρετίζουμε τις προόδους που έγιναν για το συνολικό ελληνικό πρόγραμμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του IIF, Φρανκ Βογκλ.
 
«Προσβλέπουμε», πρόσθεσε, «στην οριστικοποίηση του συνολικού πακέτου, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI), στη βάση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στη σύνοδο του Eurogroup την 27η του περασμένου Οκτωβρίου, όταν το Eurogroup συναντηθεί την επόμενη Τετάρτη».