Απορρίπτει οποιαδήποτε συσχέτισή της με τις περίφημες συνομιλίες πολιτικών και κρατουμένων της υπόθεσης Πανούση η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα «παρακρατική επίθεση».
 
«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε», είπε η Βάσω Λέβα στον ΒΗΜΑ FM προσθέτοντας: «Έχω πάει πάρα πολλές φορές στις φυλακές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα από συνομιλίες και θυμάμαι ότι ήρθα σε μεγάλη αντέγκληση με έναν κρατούμενο, τον Μαζιώτη, ο οποίος είπε ότι «ήρθαν οι Μαυρογυαλούροι να μας υποσχεθούν». Εγώ (να εμπλέκομαι στις συνομιλίες που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης); Όχι βέβαια! Πραγματικά, δηλαδή, είναι τραγικό. Υπερασπίζομαι και καλύπτω τον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο ξέρω χρόνια και ήμουν και στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό. Ο Πάνος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με κρατουμένους. Το βλέπω πραγματικά σαν παρακρατική επίθεση όλο αυτό και δεν ξέρω αν εμπλέκεται (ο κ. Πανούσης). Διότι πώς βγαίνουν αυτοί οι διάλογοι; Από την ΕΥΠ; Από τι; Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί τώρα βγαίνει αυτό. Υπάρχει πικρία που δεν υπουργοποιήθηκε;»
 
Η Βάσω Λέβα αναφέρθηκε και σε απειλές που είχε δεχθεί η ίδια, λέγοντας: «Εμένα με είχαν πάρει πολλές φορές τηλέφωνο επειδή είχα ασχοληθεί με τις φυλακές και μου είχαν πει «σταμάτα να ασχολείσαι, γιατί θα φας το κεφάλι σου». Ήταν ανώνυμα τηλεφωνήματα και σε μένα και στον κ. Παρασκευόπουλο και σε όσους είχαν ασχοληθεί μ’ αυτό το ζήτημα και όχι μόνο, και παλαιότερα με τη Χρυσή Αυγή, όταν είχαμε κάνει κάποιες εκδηλώσεις στη Λαμία και είχε δημοσιεύσει τότε η «Ελευθεροτυπία» τα ονόματα των ατόμων που ανήκαν στην κίνηση για τα δικαιώματα εδώ και τότε απειλούνταν».