«Ηλεκτρισμένη» είναι η ατμόσφαιρα στο ΚΙΝΑΛ για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να βλέπει τουλάχιστον θετικά την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, που προωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το κλίμα έγινε ακόμη πιο βαρύ από τη προχθεσινή νέα παρέμβαση του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ads

Είναι ενδεικτικό πως ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, «έδειξε» την πόρτα της εξόδου στον Γιώργο Παπανδρέου. Όπως είπε «το να ακούω σενάρια ότι έχουν γίνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τον Τσίπρα και όλα αυτά, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν μπορώ να είμαι στον ίδιο χώρο με τον Γιώργο Παπανδρέου».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να σκέφτεται να παραστεί στην εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα, στην οποία είναι καλεσμένα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία «μποϊκοτάρει» το Κίνημα Αλλαγής επισφραγίζοντας τη ρήξη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έσπευσε και πάλι να θέσει εκτός κόμματος τον κ. Παπανδρέου: «Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, δεν κρατάμε κανέναν όποιος πάει σε εκδηλώσεις οι οποίες είναι αντίθετες με το κόμμα δεν έχει θέση στο κόμμα». 

Το αν θα παρευρεθεί τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ είχε κληθεί και ως ομιλητής, θα φανεί τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν έχει ακόμη διαψεύσει τη συμμετοχή του. Πάντως ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να αναταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε πως επιδίωξή του είναι «η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης και της πολιτικής της αυτονομίας» και για τον σκοπό αυτό «εργαζόμαστε όλοι στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής». 

Ads