Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads

«Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο», ανέφερε ο πρώην υπουργός σχετικά με τυχόν ευθύνες του, κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος.

«Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε επίσης ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών». «Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος. Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι είναι 42 ετών άνθρωπος, δεν θα θέλει να περπατά στους δρόμους της Αθήνας για 30, 40, 50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία», πρόσθεσε και ανέφερε τους -κατά τη γνώμη του- υπαίτιους για την «κωλοτούμπα», όπως χαρακτήρισε τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση.

Ads

«Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «η 20ή Φεβρουαρίου ήταν μια εξαιρετική συμφωνία αλλά δεν έπρεπε να την έχω υπογράψει. Πίσω από την πλάτη μου είχαν αποδεχτεί τη σκληρή λιτότητα».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να μην πει κουβέντα ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως όταν έμαθε για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «ένιωσε να τον διαπερνά ένα ρίγος». 

Τέλος, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.