“Συμφωνήσαμε πως δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει να αρχίσουν και θα αρχίσουν την Τετάρτη με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.

Ads

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. “Όπου κρίνεται αναγκαίο τεχνικά κλιμάκια των θεσμών είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα”, δήλωσε. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και επισήμανε πως δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε μονομέρειες ενέργειες.

“Το σημερινό Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου”, αμφισβητώντας πως χάθηκε χρόνος και τονίζοντας πως θα υπάρξει νέα λίστα με προτάσεις. Επιπλέον εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την μετά τον Ιούνιο εποχή.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε πως για τη χρηματοδότηση απαιτείται η τεχνική έγκριση των μεταρρυθμίσεων από τους θεσμούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης και η εφαρμογή τους, ο Γιάννης  Βαρουφάκης τόνισε πως αυτή κινείται στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων

Ειδικότερα,  ο υπουργός Οικονομικών  δήλωσε πως  αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να ξεκινήσουν οι συζητήσεις την Τετάρτη, η ελληνική πλευρά θα δώσει στους θεσμούς τα στοιχεία που χρειάζονται, παράλληλα ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις και αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν τη βάση για την αξιολόγηση. Ο κ. Βαρουφάκης στο σημείο αυτό επεσήμανε πως το σύνολο των θεσμών έχει εγγυηθεί πως με την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας ξεκινά παράλληλα και η  διαδικασία για την επίλυση των προβλημάτων με τα χρηματοδοτικά κενά.

Ads