Επικριτικός ως προς την επίτευξη της συμφωνίας για το «Μνημόνιο 3» εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά σήμερα Παρασκευή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας πως ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει σε αυτό.

Ads

«Ο Τσίπρας θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο (το πρόγραμμα), το ίδιο θεωρεί και το ΔΝΤ», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ερωτηθείς για τη στάση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικός φίλος μου κι ένας εξαιρετικός πολιτικός. Το ότι αποφάσισα να μην κατέβω υποψήφιος στις εκλογές, έγκειται στο ότι δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πω ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία».

«Ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά», δήλωσε από το Λονδίνο ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας πως «το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους».

Ads

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης εξήρε την προσωπικότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον οποίο περιέγραψε ως ένα «εξαιρετικ» κεντρικό τραπεζίτη».