«Ούτε ρήξη ούτε mail Χαρδούβελη, ούτε να χρειστεί να γίνει Κούγκι», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην «ERTOpen». «Συνεχίζουμε με στόχο συμφωνία που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ads

Σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της διαπραγμάτευσης είναι να πειστούν οι εταίροι πως το καλό το δικό τους είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας. «Όσο κι αν απευχόμαστε τη ρήξη, αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη τότε θα πρέπει να υποταχθούμε όπως υποτάχθηκαν οι προηγούμενοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην περίφημη δήλωση Καμμένου περί Κούγκι. «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι». Πάντως, σημείωσε ότι «το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό.

Ads

Τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Μου αρέσει που υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα από πίσω που να με ελέγχει και να μου λέει που πας είσαι σε λάθος δρόμο», είπε. «Είναι σημαντικό που υπάρχει αυτό στο κόμμα. Οι σύντροφοι που πιέζουν δεν έχουν προσωπικό πρόβλημα μ’ εμένα», πρόσθεσε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε επίσης για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει καθώς η κυβέρνηση χαίρει της υποστήριξης του λαού. Ως προς την π[ιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει το ερώτημα που θα τεθεί θα είναι πραγματικό και όχι προσχηματικό.