«Δεν πρόκειται να πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης μας, ούτε την ανοχή μας» επανέλαβε -μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης για το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real fm.

Ads

«Δεν θα συζητήσουμε. Αν είχαμε άλλο Σύνταγμα, αν είχαμε τη δυνατότητα, όπως στη Γερμανία, στην Ιταλία να έχουμε έναν εύλογο χρόνο. Σε τρεις μέρες δεν γίνεται κυβερνητικό πρόγραμμα και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κοροϊδέψουμε τον ελληνικό λαό που μας ψήφισε», σημείωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που μας κλείσανε το παράθυρο στον προεκλογικό διάλογο, εμείς δεν είχαμε καμία φιλοδοξία ότι θα τα βρούμε προεκλογικά, αλλά τουλάχιστον να μελετήσουμε προσεκτικά εμείς τις δικές τους σκέψεις και εκείνοι τις δικές μας, από τη στιγμή που δεν το έκαναν αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν σκέψεις, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, τους ενδιαφέρει να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση με τους πλειστηριασμούς που εκείνοι ξεκίνησαν, μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι πωλήσεις των κόκκινων δανείων, αυτό το όνειδος, η εξαγωγή όλων των προσόδων, γιατί κάθε ευρώ που βγάζει ένα ταμείο το βγάζει στα Cayman Islands, να συνεχίσουν αυτό το πράγμα, οι μεν θα το ονομάσουν προοδευτική διακυβέρνηση, οι δε θα το ονομάσουν φιλελεύθερη διακυβέρνηση, η ουσία θα είναι η ίδια. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει, γι’ αυτό απαντάω ευθαρσώς, δεν πρόκειται να πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης μας, ούτε την ανοχή μας».

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την άποψη ότι «οι εκλογές θα γίνουν τη 2α Ιουλίου μάλλον, οι πραγματικές εκλογές και αυτό γιατί, και το λέω αυτό με θλίψη, τα δύο μεγάλα κόμματα τουλάχιστον, ίσως και το ΠΑΣΟΚ, αλλά σίγουρα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται, δεν εκτιμούν και δεν τιμούν την απλή αναλογική».

Ads

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Και αυτό φαίνεται γιατί, από τη μία μεριά ο κ. Μητσοτάκης έχει και ιδεολογική αντίθεση στην απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας που την ψήφισε από την άλλη μεριά, φαίνεται –κρίνοντας από τα λόγια του- ότι και εκείνος δεν την εκτιμάει και δεν τη θέλει. Γιατί όταν μιλάει για Κυβέρνηση ηττημένων, ουσιαστικά καίει την ιδέα της απλής αναλογικής η οποία βασίζεται στην απλή αρχή, στη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας.

Γιατί όταν έχεις 151 βουλευτές δεν μπορείς να μιλήσεις για ηττημένους. Μιλάς για ηττημένους αν πιστεύεις ότι η σχετική πλειοψηφία έχει ηθικό δικαίωμα να κυβερνά. Αυτό το πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης, φαίνεται ότι το πιστεύει και ο κ. Τσίπρας» κατέληξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολίασε την υπόθεση Γεωργούλη αναφέροντας:

«Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όταν υπάρχει κατηγορία για παρενόχληση, για οποιοδήποτε έγκλημα, νομίζω ότι εμείς όλοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, θα πρέπει να κάνουμε πίσω να λάμψει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να γίνει αυτό ούτε με τηλεδίκη, ούτε με ραδιοδίκη».

Τέλος, αναφερόμενος στο οικονομικό πεδίο εξέφρασε την εκτίμηση πως «είμαστε στο πιο βαθύ μνημόνιο το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι το 2060».