Για διαφορά πολιτικής και για έλλειψη μπέσας από την πλευρά των δανειστών έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ads

«Εμείς πήγαμε στη διαπραγμάτευση με το δεδομένο ότι, μια συμφωνία είναι μια συμφωνία δεν αποδείχθηκε όμως, ότι και η άλλη πλευρά διέθετε την ίδια προσήλωση “στη μπέσα”» δήλωσε  συγκεκριμένα ο Γιάννης Βαρουφάκης, φτάνοντας το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. Το ίδιο άλλωστε σημείωσε και ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου λέγοντας πως στις 20 Φλεβάρη ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε τη δέσμευση από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι θα αποκατασταθεί η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και ότι το λάθος ήταν ότι η δέσμευση αυτή ήταν προφορική και δεν τη ζητήσαμε γραπτώς.  

«Αν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε στο μέλλον θα πορευόμαστε διαφορετικά», σημείωσε, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα περί παραπλάνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης. «Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μία διαδικασία εμπιστοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα των δημοσιογράφων για το να θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις, μετά τον άτυπο διαπραγματευτικό «ανασχηματισμό», απάντησε με μία ρητορική ερώτηση: «Ο υπουργός Οικονομικών; Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης;»

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπήρξε διαφωνία με τον υπ. Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη, απάντησε κατηγορηματικά: «Σε καμία περίπτωση. Σταματήστε να πιστεύετε τα δικά σας δημοσιεύματα» «είμαστε όλοι από την Κρήτη και είμαστε πολύ αγαπημένοι!».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, διέψευσε επίσης δημοσίευμα που τον θέλει να ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, λέγοντας πως δεν ειπώθηκε η λέξη ανοργανωσιά.«Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι -άκηδες. Είμαστε όλοι Κρητικοί, είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=bPEpAkkIXco]