«Άρωμα Σόρος» είχαν οι αναφορές του Γιάννη Βαρουφάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ  υποστήριξε πως τον Ιούλιο του 2015, ο Τζορτς Σόρος τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την αποπομπή του από το υπουργείο Οικονομικών. Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η σχέση του με τον Σόρος περιορίζεται σε αυτό το τηλεφώνημα και σημείωσε πως ο γνωστός επιχειρηματίας «έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα».

Με αφορμή τις «αιχμές» του Πάνου Καμμένου για τις σχέσεις του Τζ. Σόρος με το υπουργείο Εξωτερικών, ο Γ. Βαρουφάκης έλαβε ξεκάθαρη θέση απέναντι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας ότι πρόκειται για ένα νεοφασιστοειδές. Μάλιστα, συμπεριέλαβε τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. στη νέα φουρνιά των λαϊκιστών ακροδεξιών πολιτικών, τύπου Όρμπαν, Σαλβίνι κτλ., που, όπως σημείωσε, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, στο ερώτημα για τις ευθύνες του κατά της διαπραγμάτευσης του α’ εξαμήνου του 2015 αλλά και για το αίτημα της Ν.Δ. περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε πως δέχεται όχι μόνο τη σύσταση Εξεταστικής αλλά και στρατοδικείο «αν τολμούν».

Ads