Αιχμηρή είναι η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το νέο ρόλο του Γιώργου Χουλιαράκη στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα.

Ads

«Η συμπόρευση του μνημονιακού τόξου συνεχίζεται» σχολιάζει ο Γ. Βαρουφάκης μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα το «Βήμα», σύμφωνα με το οποίο ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, αποδέχτηκε πρόταση του Γ. Στουρνάρα και αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η σχετική πρόταση μάλιστα, έγινε δεκτή ομοφώνως από το ΔΣ της ΤτΕ, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι όροι που έβαλε ο Αλ. Τσίπρας στον Γ. Χουλιαράκη για να δεχτεί είναι να παραμείνει σύμβουλός του και να εξακολουθήσει να εκφράζει τις απόψεις του δημόσια.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Φαίνεται λοιπόν, πως η συμπόρευση του μνημονιακού τόξου και στην Τράπεζα της Ελλάδος, με Διοικητή κιόλας τον επίορκο και τρο»ικανικότερο της τρόικας, κ. Στουρνάρα, συνεχίζεται και εντείνεται. Προφανώς ο κ. Τσίπρας όταν αναφέρεται σε “προοδευτικές διακυβερνήσεις” περιλαμβάνει μέσα σε αυτές και ανθρώπους σαν τον κ. Χουλιαράκη που πέραν του βρώμικου ρόλου που έπαιξαν το 2015, συναγελάζονται ευθέως με τη Μητσοτάκης Α.Ε..

Ads

Οι πραγματικά προοδευτικοί πολίτες εκεί έξω όμως, περιμένουν εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον εκλεκτό του κ. Τσίπρα που “τυγχάνει” και εκλεκτός του κ. Στουρνάρα, καθώς αυτό το οποίο βλέπουν είναι πως πέρα από μισά, κιόλας λόγια και διακηρύξεις, το πλαίσιο, η κατεύθυνση, αλλά ακόμα και τα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά”, είναι κοινά για το μνημονιακό τόξο, το οποίο μόνο προοδευτικό δεν δείχνει και δεν είναι».