Πυρά κατά της κυβέρνησης επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του, χθες από το βήμα της Βουλής, αναφορικά με το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις.

Ads

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το 5ο μνημόνιο χωρίς έξαρση της καταστολής και της κρατικής βίας».

«Πόσο φιλελεύθερη είναι τελικά η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη όταν δεν αλλάζει καν τα άρθρα και τις διατάξεις της χούντας;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε: 

«Όπως έλεγε και ένας Σκοτσέζος συνδικαλιστής κάθε φορά που του έλεγαν πως η κοινωνία υποφέρει όταν διαδηλώνει ο κόσμος και κλείνουν οι δρόμοι, “ποια θεωρητική κοινωνία είναι αυτή, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι αυτοί που διεκδικούν στο δρόμο γι’ αυτήν;”. Η κοινωνία αυτή και οι αγώνες της έχουν χτίσει την δημοκρατία μας με διαδηλώσεις που δεν είχαν καμία άδεια, καμίας αστυνομίας. Αυτοί οι δημοκρατικοί αγώνες, οι διαμαρτυρίες και οι μάχες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του λαού μας». 

Ads

Καταλήγοντας, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να περιορίσει την διαμαρτυρία όσων διαφωνούν μαζί της, προσθέτοντας πως «εμείς θα προστατέψουμε την φωνή τους ακόμα κι αν αυτοί δεν συμφωνούν μαζί μας».