Συνάντηση περίπου μίας ώρας είχαν στη Φρανκφούρτη την Τετάρτη ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με τον Έλληνα υπ. Οικονομικών να τη χαρακτηρίζει ως «εποικοδομητική». Μεταξύ άλλων δήλωσε ανυπόμονος για τη συνάντηση που θα έχει με τον ευφυή, όπως τον χαρακτήρισε, υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες για τη συνάντηση είναι κατάλληλες. 

Ads

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με συνήθεις τρόπους. Το πρόγραμμα έχει πυροδοτήσει κρίση αποπληθωρισμού στη χώρα» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

 

«Ο κ. Ντράγκι ήταν εξαιρετικά βοηθητικός και είχαμε μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους περιορισμούς, τους κανόνες, τους κανονισμούς, τις διαδικασίες, μέσω των οποίων οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ευρωζώνης αλλά και της ΕΚΤ, πρέπει να εξελιχθούν» σημείωσε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών.
 
«Είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω τις απόψεις της κυβέρνησής μας, αλλά και να του μεταφέρω την αποφασιστικότητά μας, ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να σταματήσουν οι στρεβλώσεις που είχαν αντίκτυπο για την οικονομία και την κοινωνία τόσα χρόνια» πρόσθεσε ενώ υποστήριξε ότι με τον επικεφαλής της ΕΚΤ είχαν έναν «εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας, που μου δίνει μεγάλη ενθάρρυνση για το μέλλον». 

«Τώρα προχωρώ προς το Βερολίνο όπου ανυπομονώ ιδιαίτερα να συναντηθώ όχι μόνο με τον υπουργό οικονομικών αλλά και με μία ευφυή προσωπικότητα που κρύβεται πίσω από το ευρωπαϊκό κοινό εγχείρημα, τον κ. Σόιμπλε» πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης ενώ υποστηρίζει ότι οι συνθήκες είναι σωστές για να συνομιλήσει με το Γερμανό υπ. Οικονομικών. 

Ads

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος -ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι- θα μεταβούν το μεσημέρι στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθούν αύριο, Πέμπτη, με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σήμερα το απόγευμα ο κ. Βαρουφάκης έχει προγραμματίσει συνέντευξη στη γερμανική κρατική τηλεόραση.