Στα προβλήματα που υπάρχουν στη διαχείριση των περιστατικών κοροναϊού λόγω των μη προσλήψεων γιατρών από τα ξενοδοχεία, αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, καθώς όπως είπε «είτε δεν θέλουν να το κάνουν ή δεν βρίσκουν λόγω των χαμηλών αμοιβών».

Ads

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι γιατροί των νοσοκομείων με απόφαση του Υπουργείου Υγείας επιβαρύνονται και γι’ αυτό.

Ουσιαστικά πάμε σε δεύτερο κύμα πανδημίας εντελώς απροετοίμαστοι, επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.

Παράλληλα, έκανε αναφορά  στο γαϊτανάκι διαρκών περικοπών σε βάρος των γιατρών, την αναγκαστική έκπτωση, το λεγόμενο ριμπέιτ (rebate) και το κλόουμπακ (clawback) – ένας από τους μνημονιακούς όρους στην Υγεία για τον περιορισμό των δαπανών – που μειώνει κατά 25% τα χρήματα τα οποία λάμβαναν από τον ΕΟΠΥΥ οι εργαστηριακοί γιατροί.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλά μικρά εργαστήρια κλείνουν και αντέχουν μόνο τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και οι αλυσίδες τα οποία γιγαντώνονται, καταλαμβάνουν τον χώρο και δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις. Παράλληλα μίλησε και το φλέγον ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, που ως αίτημα «έχει μείνει στον αέρα», καθώς οι συνδικαλιστές της ΝΔ δυναμίτισαν την υπογραφή της όταν επί υπουργίας Ξανθού είχαν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις και λίγο πριν τις εκλογές είχαν φτάσει σε τελικό στάδιο.

Ads