Με βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων οδηγείται στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί ο Μένιος  Φουρθιώτης.

Ads

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο παρουσιαστής πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δυο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη, για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται δυο άτομα, ο Σ.Π. και ο Σ.Γ., παλιοί γνώριμοί του αφού δούλευαν ως ασφάλειά του. Εκτός από εγκληματική οργάνωση, τα δυο άτομα αυτά κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Άρθρο – καταγγελία Βαξεβάνη: Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου; 
Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις καταγγελίες Βαξεβάνη
Βαξεβάνης – Φουρθιώτης και στο βάθος Πορτοσάλτε 

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, οι δυο ποινικοί ενώ κατευθύνονταν για να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα, κατά τις κατηγορίες, είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και σημειώθηκε η καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Το τηλέφωνο-σκιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή ένα κινητό τηλέφωνο-σκιά, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως ακούγεται ο Μένιος Φουρθιώτης να συνομιλεί με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες, καθώς και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Το τηλέφωνο-σκιά βρέθηκε μετά τις έρευνες του τμήματος Εκβιαστών και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο Έλληνες ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι στον Διόνυσο.

Επιπλέον, κατά τις έρευνες για τους κάλυκες μετά την επίθεση έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη έχει ταυτοποιηθεί το DNA ενός εκ των δυο ποινικών.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Μεγάλη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι και το γραφείο του παρουσιαστή στο κανάλι Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα στο πλαίσιο της έρευνας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κώστα Βαξεβάνη, για «συμβόλαιο» μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και των δυο ποινικών.

«Οχι» και από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ που μείωσε ορισμένα από τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Όπως είναι γνωστό, με την εν λόγω από 31-3-2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) που είχε χορηγηθεί και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Αναλυτικά, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη), με την υπ’ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη, με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ «δεν δικαιολογεί τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».