Ανενόχλητη από την πανεπιστημιακή αστυνομία εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα η αγοραπωλησία ναρκωτικών στο campus του ΑΠΘ, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Παναγιώτη Αχλατλή στην ιστοσελίδα theopinion.gr.

Ads

«Ενώ τα μέλη της ολιγομελούς ΟΠΠΙ βρίσκονται καθηλωμένα σε συγκεκριμένα όπως παρατηρείται σημεία (πρυτανεία και ΣΘΕ) στα γνωστά μέρη μέσα στο campus του Πανεπιστημίου, τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας ακμάζουν» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Μεσημέρι Τρίτης και το ρολόι δείχνει σχεδόν 16:00. Μπροστά από το κτίριο της παλιάς φιλοσοφικής δυο άτομα κρατώντας ένα δέμα στα χέρια πλησιάζουν στους θάμνους της περίφραξης και επιμελώς κρύβουν το δέμα στα φυλλώματα των θάμνων. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλο άτομο έρχεται και παραλαμβάνει το δέμα ελέγχοντας παράλληλα γύρω του αν και ποιοι τον κοιτούν. Αποχωρεί και λίγο πιο πέρα απροκάλυπτα ανοίγει το δέμα και ξεκινά να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες.

image

Ads

image

»Λίγα βήματα παρά πάνω στην πλατεία του τμήματος Χημείας ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει τους περαστικούς ρωτώντας τους αν θέλουν να αγοράσουν κάποια ποσότητα ναρκωτικών. Ορισμένοι από τους ερωτώμενους συνηθισμένοι σε αυτό το σκηνικό, τους αποφεύγουν χωρίς κάποια αντίδραση. Αυτοί όμως που επισκέπτονται για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν μπορούν να κρύψουν την δυσάρεστη έκπληξή τους.».