Διοικητικά πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ, καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) ότι επέβαλαν αστυνομικοί σε τρία μέλη του, επειδή σύμφωνα με τις αρχές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβίασαν την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. περί απαγόρευσης υπαίθριων συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ads

Όπως έγινε γνωστό, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ανήμερα του Πολυτεχνείου, όταν παρά την απαγόρευση, ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να ακολουθήσουν έξι συλλήψεις. Σε ψήφισμά που εξέδωσε ο ΔΣΘ επισημαίνεται ότι οι τρεις δικηγόροι «βρέθηκαν στο σημείο κατόπιν κλήσης εντολέων τους κατά την τέλεση των καθηκόντων τους για την παροχή νομικών συμβουλών».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η διοίκηση του Συλλόγου εκφράζει την αγανάκτησή της για την επιβολή των συγκεκριμένων προστίμων, ενέργεια που καταγγέλλεται ως μη σύννομη, προσβάλλοντας το δικηγορικό λειτούργημα. «Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διευκολύνουν το έργο των δικηγόρων και να σέβονται το λειτούργημά τους» αναφέρεται στο ψήφισμα.