Για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις μίλησε ο εκδότης του Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ads

Καλεσμένος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, Kontra24, ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε στο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator αλλά και στον ρόλο του Μαξίμου στις παρακολουθήσεις, ενώ επεσήμανε πως υπάρχουν κι άλλα ονόματα στη λίστα, εκτός από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί. «Εμείς έχουμε βίντεο και ηχητικά και μηνύματα».

«Πετάει στα σκυλιά τον ανιψιό του για όλα αυτά που έκαναν μαζί, αλλά δεν θα την γλιτώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό, ο οποίος όπως τόνισε «μπλοκάρει όλες τις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Παράλληλα, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε και στην περίπτωση συνεργάτη υπουργού, που όπως είπε πήγαινε στη Λάρισα «για να παραλάβει ένα πακέτο» και στη συνέχεια, ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από το Μαξίμου με το οποίο του ζητήθηκε να ακυρωθεί η «αποστολή» του συνεργάτη του και η «παραλαβή του πακέτου», δείγμα του ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Ads

«Περιγράφω ένα μήνυμα τώρα που το έχω δει με τα μάτια μου. Και εκτός αυτού μου έχουν περιγράψει και οι άνθρωποι που διαβίβασαν μερικά μηνύματα άλλου τύπου, σε αυτόν που τα διαβίβασαν», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε επίσης στον πρωθυπουργό για όσο υποστήριξε σχετικά με σχέσεις του με ρώσο ολιγάρχη, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μας παρακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και ξέρει πως πίσω από εμένα βρίσκεται ο Τσίπρας;», διερωτήθηκε ακόμη ο εκδότης. «Ο κ. Μητσοτάκης ενοχοποιεί μόνος του τον εαυτό του», πρόσθεσε. «Πού το ξέρει πως υπάρχουν 500 παράνομα λογισμικά στην Ελλάδα; Τι είναι δημοσιογράφος;», πρόσθεσε ακόμη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.