Με μια οργισμένη ανάρτηση η Βιβή Παπαδοπούλου, κόρη του ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη που πέθανε παρατημένος σε μια αποθήκη χωρίς τουαλέτα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε κλίνες και προσωπικό, σχολιάζει την ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον γιατρό Αθανάσιο Σιούλη, ο οποίος την περίοδο που τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είχαν καταρρεύσει είχε αποκαλύψει ότι δεν υπήρχαν κλίνες ΜΕΘ.

Ads

Όπως σημειώνει η συγγενής του θύματος, που πρωταγωνίστησε στο συγκλονιστικό βίντεο-μαρτυρία της Δώρας Αυγέρη για τα θύματα του covid, ο Σιούλης είχε το σθένος να μιλήσει υπεύθυνα για τις τρομερές ελλείψεις του ΕΣΥ και του ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρει, αντί να απολογηθεί η “γαλάζια διοίκηση” του Νοσοκομείου και η κυβέρνηση για το “έγκλημα της Θεσσαλονίκης”, διώκουν αυτόν που τόλμησε να μιλήσει να προστατέψει τον κόσμο.

Ο γιατρός Θανάσης Σιούλης έχει κληθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης να καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του για τα αδικήματα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων» και της «απειλής διάπραξης εγκλημάτων» μετά από παραγγελία της Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, που προέκυψε από σχετικό  αίτημα του διοικητή του ΝοσοκομείοΥ ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Βιβής Παπαδοπούλου:

Ads

«Στην Α παθολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ, εργάζεται ο νεφρολογος Αθανάσιος Σιουλης , ένας απ τους καλύτερους επιστημονικά καταρτισμένους γιατρούς που έχουμε στη νεφρική ανεπάρκεια και στην αιμοκάθαρση και ένας γιατρός απόλυτα αφοσιωμένος στο Δημόσιο σύστημα Υγείας ( για όποιον καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό) . Τον γνώρισα πριν τρία χρόνια όταν είχε ξεκινήσει η περιπέτεια υγείας του πατέρα μου .

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος στο μεγάλο κύμα της επιδημίας του covid, είχε το σθένος και την υπεύθυνη στάση να βγει και να μιλήσει για τις τρομερές ελλείψεις του  συστήματος Υγείας και του ΑΧΕΠΑ φυσικά… Και να ζητήσει το αυτονόητο, δηλαδή να ενισχυθεί το νοσοκομείο…..

Εδώ θέλω να τονίσω ότι το Αχεπα έγινε νοσοκομείο covid αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη χωρίς να διαθέτει πνευμονολογικη κλινική και ούτε έναν !!!! πνευμονολογο για δείγμα……  Τον κ. Σιουλη, η διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ, αυτόν τον γιατρό, αφού τον απείλησε να σταματήσει να μιλάει για τις ελλείψεις, στη συνέχεια τον έστειλε στον εισαγγελέα!!!

Έτυχε να είναι αυτός που νοσηλεψε τον πατέρα μου και στην φάση της εγκληματικής του νοσηλείας στο ΑΧΕΠΑ…. Ήταν εκεί πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ότι ώρα κι αν έπαιρνα τηλ ,ακόμη κι όταν δεν ήταν η εφημερία του…Ήταν εκεί παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, καθόταν πάνω από τον πατέρα μου και τον τάιζε όταν καμία νοσηλεύτρια δεν το έκανε… Έμπαινε ο ίδιος και τον εμψυχωνε…αυτός μόνο όσο μπορούσε τον φρόντισε και το κάνει σε όλους…. Οι ασθενείς του μιλούν γι αυτόν….Και μιλούν για έναν δοτικο και χαρισματικό άνθρωπο….

Αντί λοιπον  να λογοδοτήσει η διοίκηση του νοσοκομείου και η κυβέρνηση  για το έγκλημα της Θεσσαλονίκης, η γαλάζια αυτή  διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διώκει τον γιατρό που τόλμησε να πει ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ! Αυτόν που τόλμησε να μιλήσει για να προστατέψει τον κόσμο…..

Είναι τουλάχιστον ντροπή…»

Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσαλλονίκης: Όλα όσα είπε ο Σιούλης ήταν αλήθεια

Το ΔΣ της  Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ  Παναγιώτη Παντελιάδη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά τις κλήσεις σε απολογία της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών, καλείται σε απολογία  σχετικά με τις “αξιόποινες πράξεις”:

  • Διασπορά ψευδών ειδήσεων
  • Απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!!!!!) μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης  ήταν αλήθεια και απόλυτα  τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ήρθε στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ακριβώς ημέρα στα πλαίσια της αναζήτησης λύσης. Αρκετά καθυστερημένα σε σχέση και με την έξαρση της πανδημίας, αλλά και με τις προειδοποιήσεις μας, που είχαν κοινοποιηθεί  περίπου ένα μήνα πριν.

Και γι αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι:

  • Στο πρόσωπο των μελών του προεδρείου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης μας.
  • Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή του λαού και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια μετακύλισης  των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στους γιατρούς.
  • Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από covid-19 μεταξύ των εργαζομένων στις διάφορες δομές του ΕΣΥ, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της.
  • Οι “παραδειγματικές” διώξεις των υγειονομικών έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής στην κοινωνία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων. Θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.»