Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου για τους λογαριασμούς ρεύματος, την στιγμή πάντως που η κυβέρνηση φαίνεται να καλύπτει το στέλεχός της.

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη 28 Απριλίου ο Βουλευτής κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και ότι εκκρεμούν ακόμα 16.000 εντολές για διακοπή.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «κοιτάχτε δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν, γιατί πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του».

Στο σημείο εκείνο ένας από τους οικοδεσπότες δημοσιογράφους τον διέκοψε σχολιάζοντας: «Μισό λεπτό δεν ήταν ποτέ τζάμπα, δηλαδή ο κόσμος πλήρωνε αν έκαιγε ρεύμα» προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχε ποτέ τέτοια εποχή».

Ads

Η απάντησή του προκάλεσε την έντονη και των άλλων προσκεκλημένων όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κωνσταντίνου Χήτα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Κάλυψη δια του κυβερνητικού εκπροσώπου

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση φάνηκε να καλύπτει το στέλεχός της δια του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πραγματικότητα των διακοπών ρεύματος δεν είναι κάτι που αφορά την ενεργειακή κρίση, γιατί αφορούσε και το παρελθόν».

«Η κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να μην κόβεται το ρεύμα. Να αξιοποιούν τα διάφορα προγράμματα δόσεων λογαριασμού, που έχουν οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Από εκεί και πέρα αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο διακοπής ρεύματος πάντοτε υπήρχε και συμπολίτες μας δεν πλήρωναν είτε λόγο αδυναμίας, είτε άλλων αιτιών αλλά το φαινόμενο πάντοτε υπήρχε».

Ενδεικτικά επικαλέστηκε στοιχεία του ΔΕΔΗΕ, «το 2017 είχαμε 233.092 διακοπές ρεύματος, το 2018 220.350 περιπτώσεις , το 2019 είχαμε 172.840 περιπτώσεις».

«Το 2022 τα νούμερα είναι πάρα πολύ μικρότερα παρά το γεγονός των ενεργειακών ανατιμήσεων σε σχέση με τα νούμερα που είχαμε στο παρελθόν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.