Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.

Ads

Αναλυτικά, στην Κεντρική Ελλάδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φθιώτιδας, στις εξής δημοτικές κοινότητες: Δομοκός, Ξυνιάδα, Θεσσαλιώτιδα. Το ίδιο θα ισχύσει για ορισμένα σχολεία στο νομό Λάρισας, στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία με έδρα τον δήμο Αλμυρού και τον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων ανακοινώνεται ότι κατόπιν ενημέρωσης από τους αντίστοιχους Δήμους, αύριο, 8/1/2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Μετεώρων και Πύλης. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, ενώ επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κατανόηση και ανοχή ως προς την ώρα προσέλευσης των μαθητών.

Στη Βόρεια Ελλάδα, το πρώτο κουδούνι για το 2019 δεν θα χτυπήσει την Τρίτη στις Σέρρες, την Καστοριά, τα Γρεβενά, το Αμύνταιο, την Εορδαία και τη Φλώρινα, καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων. «Λουκέτο» θα μπει και στα σχολεία στο Κιλκίς και στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης. Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Παρανεστίου, Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Δράμα, την Ορεστιάδα, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και τη Σαμοθράκη. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία των Ιωαννίνων, όπου η θερμοκρασία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πέσει κάτω από τους -11 βαθμούς Κελσίου. 

Ads