Αυξάνονται τα μέτρα αστυνόμευσης με αιχμή του δόρατος τη ΔΙ.ΑΣ

Ads

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Μοναδική αξία για μας είναι να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής» δήλωσε, επισημαίνοντας και για αυτό, όπως ανακοίνωσε, ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιδείξουν νέο φρόνημα και τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να πατάξουμε την ανομία, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, μέσα σε καθεστώς σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και σεβασμού στους νόμους και το Σύνταγμα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, απαιτείται να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την ασφάλεια των πολιτών, το αίσθημα της ασφάλειας και το καθεστώς κοινωνικής ειρήνης», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ads

Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ δημιουργείται μία νέα υπηρεσία, η ΔΙ. ΑΣ. Η Δίκυκλη Αστυνόμευση, όπως υποστηρίζουν ανώτεροι αξιωματικοί θα αποτελεί «την αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση του καθημερινού εγκλήματος». Η ΔΙ.ΑΣ, που στην πραγματικότητα αποτελεί την μετεξέλιξη της «ομάδας Δ», θα πραγματοποιεί περιπολίες στο κέντρο της πόλης και θα επεμβαίνει άμεσα.

Η νέα ομάδα της ΕΛ.ΑΣ θα κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους από τις αρχές Μαρτίου, καθώς ήδη έχουν παραγγελθεί 1.200 μηχανές των 600 κυβικών, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν στην ΕΛ.ΑΣ. μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Το κόστος για τη δημιουργία της ΔΙ.ΑΣ αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις μηχανές (800-900) θα περιπολούν στην Αθήνα, ενώ ήδη σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα των Βορείων Προαστίων έχουν παραδοθεί οι νέες μηχανές, ώστε να ξεκινήσει η εκπαίδευση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύσκεψή του με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της βίας στα γήπεδα, σημειώνοντας ότι έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις στους επικεφαλής αξιωματικούς, έτσι ώστε «να είναι αυστηροί -μέσα από σωστό σχεδιασμό- σε όποια φαινόμενα εκδηλώνονται, τα οποία δημιουργούν την εντύπωση μιας μεγάλης αταξίας».

Εν τω μεταξύ στην ΕΛ.ΑΣ φιλοδοξούν να κατασκευάσουν νέου τύπου δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα τα οποία δεν πλαστογραφούνται. Ήδη από την αρμόδια υπηρεσία εκδίδονται τα νέου τύπου διαβατήρια και άδειες οδήγησης αλλά και οι νέες ταυτότητες των αστυνομικών. Σύντομα τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Διαβατηρίων θα αναλάβουν και την έκδοση των νέων ταυτοτήτων των πολιτών της χώρας.