Αυτόνομη κάθοδο της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» στις ευρωεκλογές του 2014 προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Γνωστοποίησε ακόμη ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκλογής του Εθνικού Συμβουλίου και της ηγεσίας του κόμματος και ανακοίνωσε την προσχώρηση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.
 
Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» άσκησε σφοδρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από το «διευθυντήριο» των τριών πολιτικών αρχηγών.
 
Κατήγγειλε επίσης «εξωθεσμικές λειτουργίες» ενώ για τον πρωθυπουργό σημείωσε πως έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την πρόσδεση της Ελλάδας στον κορμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πέραν αυτού τίποτε άλλο.
 
Σε ερώτηση αν θα αποδεχόταν ενδεχόμενη πρόταση υπουργοποίησης, ο κ. Λοβέρδος ήταν κάθετος, απαντώντας: «Με τίποτε». Τόνισε ακόμη πως το κόμμα του ανήκει πλέον αμιγώς στον χώρο της αντιπολίτευσης, επειδή διαπίστωσε ότι υπάρχει «κοροϊδία» από την πλευρά της κυβέρνησης.
 
Ανέφερε, δε, ότι τον Αύγουστο του 2011 είχε εισηγηθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, να «παραδώσει» την πρωθυπουργία στον Αντώνη Σαμαρά, με παραίτηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
 
Σήμερα ο κ. Λοβέρδος θα δώσει στη δημοσιότητα την πρόταση νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και σε αυτή θα αναφερθεί σε ομιλία του το απόγευμα κατά τη διάρκεια σύσκεψης κομματικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη.
 
Το πρωί ο πρόεδρος της «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον μητροπολίτη Άνθιμο. Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο ανέφερε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι η μόνη λύση για να «ανοίξει» η πόλη της Θεσσαλονίκης, γι’ αυτό τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και θα στηρίξει την υποψηφιότητά του και στις επόμενες.