Η αυτοκτονία του 60χρονου στην Κάρπαθο μετά από διαρροή βίντεο του γιού του σε προσωπικές στιγμές με άλλον άνδρα, αλλά και τον στιγματισμό του από την τοπική κοινωνία λόγω αυτού, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα.

Ads

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή από ντροπή, μετά τη κυκλοφορία των πλάνων με τις προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα, ένα υλικό που έφτασε μάλιστα σε πολλά πρόσωπα του νησιού. Η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις και γρήγορα κυκλοφόρησε και στα γύρω νησιά, ενώ προανάκριση διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο πατέρας φαίνεται πως δεν άντεξε τα ομοφοβικά σχόλια, τους χαρακτηρισμους και το κουτσομπολιό για τον γιο της οικογένειας και αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα, πεθαίνοντας ακαριαία. Συγγενείς της οικογένειας, ανέφεραν στο MEGA, ότι ο 32χρονος γιος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και συνεχώς στο πλευρό του βρίσκεται ψυχολόγος που τον στηρίζει.

Η υπόθεση ωστόσο φαίνεται να έχει αρκετά σύνθετα σημεία με τις Αρχές να διερευνούν το τραγικό περιστατικό, στη διάσταση του revenge porn και της αντεκδίκησης. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη που διέρρευσε το επίμαχο βίντεο. Ο εντοπισμός του εκτιμάται πως θα αναδείξει τα κίνητρα, αν πρόκειται δηλαδή για εκβιασμό ή κάποιου είδους εκδίκηση. Ένα στοιχείο που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης, στα πλαίσια της ύπαρξης και άλλων βίντεο, στα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται και γυναίκες.

Ads

«Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν κάποια βίντεο ερωτικού περιεχομένου… Αυτό που δεν είναι σεβαστό και δεν είναι… είναι η δημοσιοποίηση των ερωτικών στιγμών του καθενός. Αυτό όμως, είναι θέμα της αστυνομίας, να ψάξει να δει, από πού ξεκίνησε η διακίνηση, ποιος είναι αυτός ο οποίος διέρρευσε το συγκεκριμένο βίντεο με τον γιο του αυτόχειρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Πηγαδίων της Καρπάθου, Γιώργος Χατζηκουτσός. 

Όπως είπε, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για την διαρροή του βίντεο. «Η κοινωνία του νησιού δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο θα μπορούσε να πιστέψει ένας επισκέπτης… Είναι μία μικρή κοινωνία και κουβαλάει όλα τα καλά και τα κακά των κλειστών κοινωνιών» ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Η κλειδαρότρυπα του γείτονα είναι κάτι που μας εξιτάρει και μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να μάθουμε, να δούμε, να σχολιάσουμε, να κουτσομπολέψουμε, να κριτικάρουμε, να στοχοποιήσουμε εάν θέλουμε… Όλα αυτά έλαβαν χώρα στον τόπο μου. Όλα αυτά οδήγησαν τον συμπατριώτη μου στην κίνηση που έκανε, να αφαιρέσει την ζωή του. Πρέπει να αναδείξουμε ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχει έλλειμμα υποστηρικτικών δομών. Αυτή τη στιγμή ποιος είναι δίπλα στην οικογένεια του αυτόχειρα;».

Μαρτυρίες συγγενών

«Το βίντεο αυτό, έφτασε στα χέρια του πατέρα. Έναν άνδρα παλαιάς κοπής, που ξαφνικά καταλαβαίνει ότι ο γιος του έχει δώσει δικαιώματα κι έχει γίνει ο περίγελος του χωριού», δήλωσε συγγενής του 59χρονου στο Mega και προσθεσε:

«Ο πατέρας δεν άντεξε μάλλον, την κατακραυγή του κόσμου, να το πω έτσι… Μικρή κοινωνία, καταλαβαίνετε… Γύρισε σπίτι του, μίλησε με τον γιο του, του τα είπε όλα και έφυγε. Κι έφυγε και πήγε σ’ ένα άλλο μέρος, χωράφι, που είχαν ένα εξοχικό σπίτι κι εκεί αυτοκτόνησε. Όλοι, τον έψαχναν μάταια, όλο το βράδυ… Ο 59χρονος στη σκέψη, ότι η οικογένειά του ήταν πλέον δαχτυλοδεικτούμενη στο νησί, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις». 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο θείος του 34χρονου γιου του αυτόχειρα, είπε, μεταξύ άλλων, πως ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στη ζωή του, «ήταν βαρύς τύπος, κλειστός χαρακτήρας» και δεν άντεξε τα σχόλια της τοπικής κοινωνίας που τελευταία είχαν πολλαπλασιαστεί.

Ακόμη, περιγράφει ποιος είναι ο άνθρωπος που εμφανίζεται με τον γιό του αυτόχειρα στο βίντεο, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι γνωστός σε όλο το νησί και ότι προχώρησε στην διάδοση του βίντεο στην τοπική κοινωνία για να εκδικηθεί τον 34χρονο, καθώς είχαν μεταξύ τους διαφορές, μια πιθανή οικονομική δοσοληψία.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον συγχωρεμένο, δεν του άρεσαν οι… οικογενειάρχης άνθρωπος, παλιά μυαλά, δεν του άρεσε να τον συζητάνε οι… η κοινωνία… και απ’ ό,τι καταλαβαίνω γι’ αυτό και ο λόγος που… δεν άντεξε το… Οικογενειάρχης, ήσυχος, δούλευε σε σχολείο… γυμνάσιο, λύκειο ήταν φύλακας, η οικογένειά του, το σπίτι του, η δουλειά του…» δηλώνει στο Mega άλλος συγγενής του 59χρονου.

Ψυχολόγος Α.Κανδαράκη: «Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι»

Μιλώντας στο MEGA η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Κανδαράκη έκανε λόγο για πολλούς δολοφόνους και πολλούς νεκρούς. «Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι και πολλοί νεκροί. Το παιδί θα ζήσει με την ενοχή ότι έχει οδηγήσει τον πατέρα του στο θάνατο. Πώς μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες» αναφέρει.

Όπως επισημαίνει, τους γονείς τους απασχολεί ο γιος τους να γίνει γιατρός ή δικηγόρος και αγνοούν τα υπόλοιπα: «Έρχονται γονείς που μου εκφράζουν τον προβληματισμό τους επειδή είναι ομοφυλόφιλος ο γιος τους, και αντίστοιχα νέοι, που φοβούνται την αντίδραση των γονιών τους όταν τους πουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι».

Όπως αναφέρει άλλωστε η Ροδιακή, η τοπική εφημερίδα που αποκάλυψε και την τραγωδία στην Κάρπαθο: «Η υπόθεση της πρόσφατης τραγωδίας στην Κάρπαθο, με τον χαμό ενός 60χρονου άνδρα που έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα, δεν ήταν μία ακόμα αυτοκτονία! Ήταν ένα ανήθικο έγκλημα που τελέσθηκε, με ηθικούς αυτουργούς όλους εκείνους που τις τελευταίες μέρες διακίνησαν βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο στο οποίο φαίνονταν να συμμετείχε συγγενικό του πρόσωπο.

Αυτοί και μόνο αυτοί, εγκλημάτησαν σε βάρος ενός ανθρώπου και μιας οικογένειας που είχε την ατυχία να ζει ανάμεσά τους. Η υπόθεση αυτή, κάθε άλλο παρά στα ψιλά θα πρέπει να περάσει, όπως κάποιοι θα ήθελαν ή θα τους βόλευε! Η εισαγγελία της Ρόδου, οφείλει από χθες και όχι από αύριο, να ασκήσει ποινική δίωξη και να διαβιβάσει την περίπτωση, στη διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας συνδρομή και αποκρυπτογράφηση».