Σε αυτοκτονία οδηγούν τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα για τον θάνατο του 44χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος από μπαλκόνι στη Ραφήνα, το πρωί της Δευτέρας.

Ads

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι ο άνδρας ήταν δεμένος με tire up και με μονωτική ταινία στο στόμα, ωστόσο ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι στο στόμα του νεκρού υπήρχε ύφασμα, ενώ και τα χέρια του ήταν δεμένα πρόχειρα.

Στο μεταξύ προέκυψαν νεότερα για την ταυτότητα του νεκρού. Πρόκειται για ζωγράφο ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το 2013 είχε σκοτώσει τη μητέρα του και είχε εκτισει ποινή στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

Μετά την αποφυλάκισή του στράφηκε στη ζωγραφική – μέχρι τότε ήταν ναυτικός – με αξιοσημείωτη πορεία. Σπούδασε ζωγραφική στο εξωτερικό και συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις, ενώ φέρεται να έχει και συγγραφικό έργο.

Ads

Τι είχε συμβεί το 2013

Ο 44χρονος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε δολοφονήσει την 61χρονη μητέρα του στο Ίλιον το 2013. Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στις 23 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς. Αρχικά ο – τότε – 36χρονος αρνήθηκε επίμονα την ενοχή του, αλλά τελικά ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κίνητρο της πράξης του ήταν η συχνά ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά της μητέρας του σε βάρος του και το έντονο αίσθημα της απόρριψης
Στη συνέχεια ο άνδρας οδηγήθηκε στη φυλακή, όμως σύντομα αποφυλακίστηκε. Σύμφωνα με το irafina.gr, ο 44χρονος ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος εικαστικός. Είχε αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Η ζωγραφική ήταν το μεγάλο του πάθος και είχε πραγματοποιήσει δεκάδες εκθέσεις, ενώ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για το λόγο αυτό επισκεπτόταν το κέντρο υγείας Ραφήνας, όπου λάμβανε ψυχολογική υποστήριξη. Αυτά ίσχυαν μέχρι και σήμερα, όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε στη Ραφήνα.