Αυτοκτόνησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο ένας 35χρονος στο σπίτι του στο Μακροχώρι Ημαθίας, ο οποίος ήταν ένας εκ των μαθητών που διασώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

Ads

Όπως αναφέρει το thestival.gr ήταν ο ένας από τους τέσσερις μαθητές που μετά το δυστύχημα νοσηλεύτηκαν στην εντατική, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο που είχαν 21 μαθητές και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 35χρονος εργάζονταν ως υπάλληλος μουσείου, ενώ ήταν κλειστός σαν χαρακτήρας και δεν είχε πολλές επαφές με τους κατοίκους του χωριού. Έμενε μαζί με τον πατέρα του, είχε δύο αδέρφια, ενώ οι γονείς του είναι χωρισμένοι.

Μιλώντας στο newsit ο πατέρας του 35χρονου ανέφερε:  «Ακόμα δεν μπορώ να το ξεπεράσω όλο αυτό που έγινε. Ήμουν στη δουλειά την Κυριακή και όταν σχόλασα το μεσημέρι και γύρισα στο σπίτι δεν μπορούσα να ανοίξω την πόρτα, γιατί ήταν κλειδωμένη. Ανησύχησα και κάλεσα δύο γείτονες. Ήρθαν και με βοήθησαν να σπάσουμε την κλειδαριά και μπήκα στο σπίτι. Ήταν καλά, δεν ξέρω γιατί το έκανε. Δεν μιλούσε για τα Τέμπη. Θεωρούσα ότι το είχε ξεπεράσει. Είναι τρομερά δύσκολα, έχασα το στήριγμα μου».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη όταν ένα λεωφορείο με μαθητές της πρώτης Λυκείου επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας από εκδρομή στην Αθήνα.

Από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών ο οδηγός ενός φορτηγού, που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, χάνει τον έλεγχο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 388ο χιλιόμετρο στην εθνική οδό Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

Στη σύγκρουση βρήκαν τον θάνατο 21 μαθητές ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος σόκαραν το πανελλήνιο καθώς τα νοβοπάν έκοψαν στα δύο το πούλμαν.