Λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων για τη διαδοχή των δύο προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων τη χώρας που αποχωρούν σε ένα μήνα, κατέθεσε στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ads

Όπως είναι ήδη γνωστό τέλος Ιουνίου αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός πρότεινε ονόματα από την επετηρίδα  των 6 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου (που για πρώτη φορά στην ιστορία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας είναι όλες γυναίκες) και των 6  του ΣτΕ αλλά και τα ονόματα 14 αρεοπαγιτών οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις των αντιπροέδρων που θα δημιουργηθούν την 1η Ιουλίου 2020.

Από την πλευρά του ΣτΕ διεκδικούν τη θέση του προέδρου οι αντιπρόεδροι: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ,   Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος

Ads

Από τον Άρειο Πάγο διεκδικούν την θέση του προέδρου έξι γυναίκες αντιπρόεδροι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Για τις 5 θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου που θα κενωθούν οι υποψήφιοι αρεοπαγίτες είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης,  Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.