Συνολικά 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών εξυπηρετούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών. Ήδη σχηματίζονται μεγάλες ουρές έξω από τις τράπεζες, όπου εκατοντάδες πολίτες συνωστίζονται, προκειμένουν να λάβουν μέρος της σύνταξής τους.

Ads

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα, οι τράπεζες Εθνική και  Alpha θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά και αυστηρά και μόνο συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών. Το ημερήσιο όριο ανάληψης για τους συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας ανέρχεται στα 120 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα 120 ευρώ της σύνταξης, με την προϋπόθεση να μην έχουν βγάλει από το λογαριασμό τους τα 60 ευρώ μέσω των ΑΤΜ.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω. Σε κάθε περίπτωση, άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις ημέρες ανεξαρτήτως επωνύμου.

Ads

Τόσο η Eurobank όσο και η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

«Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις», αναφέρει η Eurobank.

Από την πλευρά της, η Alpha Bank συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως  περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.

Θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Παράλληλα οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

·       Τα ανοικτά υποκαταστήματα της Alpha Bank
·       Tα ανοικτά υποκαταστήματα της Attica Bank
·       Τα ανοικτά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας
·       Τα ανοικτά υποκαταστήματα της Eurobank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
·       Τα ανοικτά υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς