Σε εφαρμογή τέθηκαν σήμερα τα νέα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για τη είσοδο, όλων ανεξαιρέτως, στη Βουλή, ύστερα από σχετική απόφαση του προέδρου Ευάγγελου  Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές υποχρεούνται να παραδίδουν τα όπλα τους στην είσοδο, τα οποία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν.

Ads

Σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο του, θα καταγράφεται το όνομά του από τον Φρούραρχο και θα παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα δημοσιοποιεί τα ονόματα κάθε 15 μέρες.
 
Οι βουλευτές, όπως και όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο του κοινοβουλίου, θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.
 
Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνο από τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
 
Τέλος, στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνο οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες.