Αύξηση του κατώτατου μισθού για τους ντελιβεράδες και τους εργαζόμενους σε fast food (ταχυφαγεία) προβλέπει η ένταξη των ανωτέρω εργαζομένων στην κλαδική σύμβαση επισιτισμού.

Ads

«Η απόφαση είναι άμεσα εφαρμοστέα και αφορά το σύνολο των εργοδοτών», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. «Δόθηκε μεγάλη μάχη για να μην καταργηθεί η μονομερής προσφυγή στον ΟΜΕΔ ώστε να μπορούν να προσφεύγουν και οι εργαζόμενοι. Προσέφυγαν έτσι τα σωματεία επισιτισμού και των ντελιβεράδων και συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο αμοιβής από 586 στα 667».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε ότι «έχουν ήδη εφαρμοστεί οι πρώτες κλαδικές συμβάσεις που έγιναν υποχρεωτικές στις 31.08.2018. Ο εργοδότης από τη στιγμή που θα γίνει ΦΕΚ, είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει», πρόσθεσε.

Ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) άναψε το «πράσινο φως» για αύξηση των μισθών, απορρίπτοντας την έφεση που είχε υποβάλει η πλευρά των εργοδοτών κατά της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ταχυφαγεία (από τον μάγειρα έως το delivery) πρέπει να καλύπτονται από την κλαδική σύμβαση που εφαρμόζεται ήδη στον κλάδο του επισιτισμού.

Ads