Για λίστες με ανεπιθύμητους αλλά και «γαλάζιους» εκλεκτούς που διοικούν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με σκοπό τη διάλυσή τους, κάνει λόγο σε ανάρτησή της η Αν. Τομεάρχης  Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη.

Ads

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ρωτά τον Υπουργό Υγείας, ποιος διοικεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου και κατηγορεί τη “γαλάζια” διοίκηση για σχέδια εκτοπισμού των ανεπιθύμνων εργαζομένων που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ ενώ υπενθυμίζει ότι στα καίρια ζητήματα παραμένει απαθής, όπως η Πνευμονολογική Κλινική που παραμένει κλειστή, αρκετούς μήνες μετά την πυρκαγιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση της αναφέρει:

Ερώτηση προς υπουργό Πλεύρη:

Ποιος…διοικεί το νοσοκομείο «Παπανικολάου»;

Εν αγνοία σας κ. Πλεύρη ή βάσει σχεδίου ο νέος γαλάζιος διοικητής σας στο νοσοκομείο Παπανικολάου απεργάζεται εκτοπίσεις εργαζόμενων που έδωσαν και δίνουν μάχη με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο;

Ads

Αν δεν ήρθε με αυτή την πολιτική εντολή από εσας κ. Πλεύρη, από ποιον την έλαβε;

Με την ευκαιρία:

-τι γίνεται με την επαναλειτουργία της καμένης Πνευμονολογικής κλινικής του Παπανικολάου; Πότε θα είναι έτοιμη;

Φαντάζομαι, άμα τελειώσει με τις «λίστες του Σίντλερ», η νέα διοίκηση θα βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί και με αυτό το καυτό ζήτημα και να δώσει την απάντηση σε εργαζόμενους και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης!

Και να διαβάσει τι λέει (βλέπε δημοσίευμα  ΕΦΣΥΝ, φωτό 2) ο ίδιος ο διευθυντής της κλινικής, Διαμαντής Χλωρός, γιατί προφανώς δεν τον ακούει! Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά για τα περίπτερα των υπουργείων στη ΔΕΘ, αλλά όχι για την ανακατασκευή της κλινικής!

-Ακόμη περιμένουμε την απάντηση γιατί διώξατε τον άλλο γαλάζιο «άριστό» σας, τον αναπληρωτή διοικητή από το νοσοκομείο Άγιος Παύλος πριν ακόμη…σαραντίσει. Τέλη Ιουλίου τον διορίσατε, 23 Αυγούστου τον τελειώσατε!

Τελώ εν αναμονή!