Συνθήκες διάλυσης διαπιστώνει να επικρατούν στον ΕΟΔΥ η Δώρα Αυγέρη, Αν. Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, υπέβαλε κοινοβουλευτικό αίτημα κατάθεσης εγγράφων  στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια με αφορμή τις διαδοχικές αλλαγές διευθυντών στα πιο νευραλγικά πόστα για το χειρισμό της πανδημίας. 

Ads

Ο τελευταίος καλείται να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν σαφείς απαντήσεις για τις επανειλημμένες αλλαγές και μετακινήσεις διευθυντών στη Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ, στον έναν χρόνο λειτουργίας του οργανισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή της Κυριακής», γίνεται λόγος για «αρρυθμίες» στον ΕΟΔΥ, καθώς «το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει συνολικά τρεις διευθυντές επιδημιολογικής επιτήρησης». Οι απανωτές αλλαγές στη διεύθυνση που αναλαμβάνει την σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την καταγραφή κρουσμάτων, την ενημέρωση, την έκδοση οδηγιών, αλλά και την συνεργασία-συντονισμό με άλλους φορείς και δομές υγείας κλπ., αποτελούν άλλη μία ένδειξη για τον πλήρη αποσυντονισμό της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, αναφέρει η Δώρα Αυγέρη. 

Όπως σημειώνει, αν αυτές οι αλλαγές συνδυαστούν με τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον κυριακάτικο τύπο και τη συνακόλουθη εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού, προκύπτει ότι ο φορέας που διαδραματίζει τον πλέον κομβικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης είναι προβληματικός, γεγονός ανεπίτρεπτο, πόσο μάλλον σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Ads

“Η έλλειψη διαφάνειας και λογοδοσίας αναδεικνύεται στο βασικό γνώρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διοικητικής κουλτούρας που έχει επιβάλει στον κρατικό μηχανισμό. Ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.” αναφέρει η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να καταθέσει στη Βουλή όλα τα έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων:

  • Πόσοι Διευθυντές/ριες  έχουν υπηρετήσει στη «Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα» του ΕΟΔΥ από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και σήμερα;
  • Πόσες και ποιες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από την α’ φάση της πανδημίας,  από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα;
  • Επίσημες αποφάσεις και πρακτικά από τα οποία να φαίνονται οι λόγοι των υπηρεσιακών αυτών αλλαγών   και τοποθετήσεων  διευθυντικών στελεχών στην «Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα» του ΕΟΔΥ, καθώς και τα επίσημα βιογραφικά όλων όσων θήτευσαν αυτό το διάστημα (από τον Οκτώβριο 2019) στην εν λόγω διευθυντική θέση.

Τα fake news της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης κυβέρνησης!
 
Παράλληλα, σε συνέντευξή της στον FLASH 99,4 την Τετάρτη, άφησε αιχμές για την τακτική της κυβέρνησης να χαρακτηρίζει fake news όσες ειδήσεις τη φέρνουν σε δύσκολη θέση κάνοντας λοφο για τα fake news της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης κυβέρνησης!

“Η μόνιμη απάντηση που δίνει η κυβέρνηση όταν είναι στριμωγμένη-όπως και στην περίπτωση με τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ- είναι ότι πρόκειται για fake news!

Για fake news έλεγε Υπουργός Υγείας και όταν γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονικης, με πόνο καρδιάς μιλούσαν(και εξακολουθούν να μιλούν) για επιλογές ασθενών στις ΜΕΘ, επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Χθες αναφέρθηκαν 596 διασωληνώσεις, και η κραυγή αφωνίας 38 ανθρώπων που δεν βρίσκουν κρεβάτι ΜΕΘ! Ενώ η κυβέρνηση λέει ότι έχει φτιάξει 1200!

Πέρα από τα όσα εγκληματικά κάνει η κυβέρνηση, είναι ότι ψεύδεται και ότι ασελγεί σε βάρος της αλήθειας που δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Πολλές πλέον οι αμαρτίες της κυβέρνησης…
Ο πίνακας της εικονικής πραγματικότητας του πρωθυπουργού έχει θρυμματιστεί. Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μερες είναι ο πίνακας της παράλληλης πραγματικότητας που ζει ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης και το «βασιλικό» του σόϊ, μέσα σε αυτή την φούσκα που έχει φτιαχτεί για να τον προστατεύει..”