Σε κατάργηση μιας ευνοϊκής, για τις νέες μητέρες, ρύθμισης που ίσχυσε για πάνω από 13 χρόνια προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τη ρύθμιση που προέβλεπε μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη, για διάστημα 12 μηνών, για τις γυναίκες που αποκτούν παιδί. 

Ads

Η ρύθμιση αυτή καταργήθηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, νυν υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μόλις μία εβδομάδα πριν από την ψήφιση του επιδόματος γέννησης των 2.000 ευρώ που η κυβέρνηση πρόβαλε ως μοναδικό κίνητρο για την αύξηση των γεννήσεων. 

«Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες», δήλωσε σχετικά η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, καταγγέλλοντας «απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας» και μάλιστα «εν κρυπτώ». 

Η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου: 

«Με απόφαση του υπουργού Εργασίας καταργήθηκε η μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό ή μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω λοχείας.

Ads

Η απόφαση αυτή μειώνει σημαντικά για δώδεκα μήνες το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά.

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες.

Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέουν από τις εν κρυπτώ απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας. Θα μπορούσαν αν μη τι άλλο να είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στα νέα ζευγάρια».